Hoppa till huvudinnehållet

Torsby ångar på mot seriesegern

Publicerad:
Glada Torsbyspelare efter derbyvinsten. Foto: Olle Persson

I lördagens derbybatalj i division 1 Norra Götaland bortabesegrade serieledande Torsby Säffle med 3–0. Redan efter sju minuter tryckte Torsbys Amanda Westlund in ledningsmålet. Torsby utökade ledningen till 2–0 några minuter senare. I den 80 minuten punkterade Torsby matchen genom Bianca Jonsson Östlund.

Serieledande Torsby IF vann bekvämt borta mot Säffle SK i seriens näst sista match. Amanda Westlund öppnade målskyttet redan i den sjunde minuten och skickade in matchens första mål. Några minuter senare befäste bortalaget ledningen när Hedvig Petterson tryckte in 2–0. Målet stod sig halvleken ut och Torsby gick till pausvila med en bekväm ledning.

Resultatet från den första halvleken såg ut att stå sig matchen ut men Bianca Jonsson Östlund ville annat. I den 80 minuten punkterade hon matchen när hon skickade in 3–0-målet.

– Efter 3–0-målet pressade Säffle på för att få in en boll men vi hade ett stabilt försvarsspel. Det var en väl genomförd match av tjejerna, säger Torsbys tränare Mårten Ejdervall.

Inför den sista omgången leder Torsby serien med 20 poäng. Hack i häl ligger dock Uddevalla, Qviding och Lödöse som alla tre har 18 poäng var och en möjlighet att passera Torsby i den sista omgången. I säsongens sista match tar Torsby dock emot serietvåan Uddevalla hemma på Björnevi i en klassisk seriefinal.

– Vi känner ingen press inför sista matchen, om det är någon som ska känna press är det Rössö (IK Rössö Uddevalla). Vi tar en match i taget, säger Ejdervall.

2–0-skytten Hedvig Pettersson är nöjd efter derbyvinsten:

– Riktigt skönt att vinna. Vi var svintaggade och det var bara vinst som gällde, säger Pettersson.

För Säffles del innebär förlusten att de ligger på en sjundeplats med 13 poäng inför den sista omgången. RIK Karlskoga förlorade mot Uddevalla med 0–1 efter att Uddevallas Lisa Halldin gjorde det avgörande målet i den 87 minuten. Karlskoga ligger snäppet över Säffle på en sjätteplats med 14 poäng.

Artikeltaggar

Division 1 norra Götaland, damerFotbollRIK KarlskogaSäffle SKTorsby IF

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.