Hoppa till huvudinnehållet

SHL-värmlänning stängs av fem matcher

Publicerad:
 Adam Edström lämnar isen.
Adam Edström lämnar isen. Foto: Anders Bjurö/TT

Rögles värmlänning Adam Edström stängs av i fem matcher efter en huvudtackling på Linköpings Jarno Kärki i SHL-premiären.

Ishockeyns disciplinnämnd anser att tacklingen utdelades med hög fart, att den förstärks med vänsterarmen, att det var stor skaderisk och att den tacklande spelaren är tredje man in i situationen.

– Nu får vi se till att klara oss utan Adam i fem matcher. Men det som kanske är viktigast av allt är att Kärki inte såg ut att vara allt för påverkad av tacklingen, säger Rögles tränare Cam Abbott till Aftonbladet.

Edström, 19, fick matchstraff för incidenten och uppgav själv till nämnden i sitt yttrande:

"Jag kommer ifrån en tackling i hörnet, upplever det som en kampsituation om pucken. Kärki sträcker sig efter pucken och jag kryper ihop och fullföljer min tackling. Jag känner att jag träffar kropp och axel, glädjer mig att Kärki inte blir skadad utan kan fortsätta spela direkt i matchen. Min uppsåt är aldrig att skada".

Artikeltaggar

Adam EdströmIshockeyRögle BKSHL

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.