• idag
  25 sep
  13°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  26 sep
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   1.8 mm
 • söndag
  27 sep
  20°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  28 sep
  18°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  29 sep
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Herrparfym på önskelistan

Krönikor
PUBLICERAD:
Ja, jag vet att man är passé vid 33 och ett skämt vid 40 jämnt, enligt visan. Men jag var ändå inte beredd på den ”välkommen till medelåldern”-present jag fick härom dagen.
– Vi måste göra en rotfyllning, sa min tandläkare.

Hade det inte varit för att jag redan gapade stort och duktigt där i stolen på folktandvården så hade jag definitivt öppnat käkarna på vid gavel och visat hela garnityret samt gomspenen. För mig som 70-talist – uppväxt med flourtanten och noggrann borstning morgon och kväll – fanns inte detta på kartan.

Fast det borde det. För det är just borstningen som är roten till problemet. Jag har ”skurat ordentligt”, som en tandhygienist uttryckte det lite torrt. Tand 34 i kurvan i vänster underkäke har fått sin tandhals blottad, vilket Karius och Baktus inte var sena att utnyttja.

Bara detta att jag refererar till de norska tandtrollen (i svensk översättning 1961) och ”Stetsonhatt”-sången i Hasse å Tages 88-öresrevyn (från 1970) borde ju få mig att inse att det var längesedan jag hade mjölktänder... Ändå känns det som jag är för ung för rotfyllning. Det är ju sånt mina föräldrars generation håller på med!

– Det kan vara aktuellt i alla åldrar, sa tandläkaren lugnande när hon såg ålderskrisen speglas i min svettblanka panna.

Nåväl. Jag får se det som en förtida 50-årspresent. Nu återstår bara att önska mig en flaska Aqua Vera herrparfym.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.