Hoppa till huvudinnehållet

Söker två utbildningar för vårdadministratörer i Kristinehamn

Publicerad:
– Vi ser att många som söker till vår vårdadministratörsutbildning kommer en bit från Kristinehamn. Därför vill vi starta en kurs på distans, säger Lars Tanner, till vänster, rektor på Komvux.
– Vi ser att många som söker till vår vårdadministratörsutbildning kommer en bit från Kristinehamn. Därför vill vi starta en kurs på distans, säger Lars Tanner, till vänster, rektor på Komvux. Foto: Mats Zetterberg

Kristinehamns kommun har lämnat in en ny ansökan för sin utbildning av vårdadministratörer. De vill starta två parallella kurser nästa höst, en av dem ska ske på distans.

– Vi ser att många som söker till vår vårdadministratörsutbildning kommer en bit från Kristinehamn. Det finns också ett rekryteringsbehov där de bor. Därför vill vi starta en kurs på distans, säger Lars Tanner, rektor på Komvux.

I januari får de besked från Myndigheten för yrkeshögskolan, MYh. Om den säger ja, kan den nya satsningen sättas i bruk i augusti. I så fall får de 20 platser på varje kurs.

"Känner oss trygga"

– Vi känner oss väldigt trygga med att kunna fylla platserna, även att det ska finnas ett behov för alla, säger han.

Utbildningen har funnits i Kristinehamn i decennier. De senaste åren som yrkeshögskola. I somras ansökte kommunen om att få förnya sitt avtal men fick avslag.

Kommunen och skolledningen har därför lagt mycket krut på att övertyga MYh om att ändra sitt beslut, utan resultat. I stället fick man pausa utbildningen i år. Nu har man alltså ansökt för 2021.

Artikeltaggar

Kristinehamns kommunNyheter

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.