• idag
  26 sep
  11°
  • Vind
   8 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   7.1 mm
 • söndag
  27 sep
  20°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  28 sep
  18°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  29 sep
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  30 sep
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Hur många hade sett Degerfors?

Krönikor
PUBLICERAD:
Dagarna går och fortfarande har inget besked nått idrottsklubbarna om hur det ska bli i publikfrågan.

Gräddfil utlovades i remissinstanserna men förslaget verkar ha fastnat och en inte helt orimlig teori är att synen inte är likadan hos parterna. På sportsidorna under sensommaren och nu hösten har det framgått hos flera idrottsledare hur allvarlig situationen är. Förra veckan berättade Degerfors klubbchef Suzanne Hällström i VF att Degerfors bara har en dryg månad kvar innan pengarna är slut.

Hur många som hade tagit sig till Stora Valla den här säsongen går bara att spekulera i men troligen hade det varit betydligt fler än förra säsongen. När klubben nu upplever sina största framgångar på många år. Kanske hade inte 10 000 personer dykt upp som mot Parma 1996. Kanske hälften – eller en tredjedel åtminstone.

Det hade varit ett oerhört viktigt ekonomiskt tillskott med några välfyllda matcher på Stora Valla inför en återkomst till allsvenskan. Försprånget de allsvenska klubbarna skaffar sig kommer vara mer än stort. De drabbas såklart också av tappade publikintäkter men har ett betydligt större tv-avtal att trösta sig med.

Vilka effekter det blir för fotbollen som mer eller mindre missar en hel säsong utan publik får vi se först till våren som riskerar att bli mer mörk än ljus.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.