Hoppa till huvudinnehållet

Tidemand avstår rallycross-EM – satsar på WRC

Publicerad:
Pontus Tidemand väljer att satsa på WRC2.
Pontus Tidemand väljer att satsa på WRC2. Foto: Håkan Strandman

Pontus Tidemand ligger tvåa i WRC och siktar på att köra i rally-VM i stället för rallycross-EM kommande helg.

Det blir en mästerskapskorck för Pontus Tidemand som kört såväl Rallycross-EM som rally-VM. Tidemand ligger inför Rally-VM i Turkiet på andraplats i WRC2 och väljer därför att avstå deltävlingen i rallycross-EM som körs i Lettland kommande helg.

– Tråkigt att det blivit så här, men jag har full förståelse över Pontus val, då han är tvåa i VM för WRC2, medan han bara är på sjunde plats efter Höljes i Rallycross-EM, säger Peter Hedström, Hedström Motorsport.

Ersättare blir Dan Öberg, MK Team Westom. Öberg som under året kört RallyX Nordic och tog sig hela vägen till final i sista deltävlingen på danska Nysum-banan.

Artikeltaggar

Hedströms MotorsportPontus TidemandRallyRally-VMRallycross-EMWRC 2

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.