Hoppa till huvudinnehållet

Mallbackenspelare hämtades med ambulans: "Var på väg att svimma flera gånger"

Publicerad:
Susanne Skålberg fick följa med ambulans, men ska efter omständigheterna må bra.
Susanne Skålberg fick följa med ambulans, men ska efter omständigheterna må bra. Foto: Fredrik Finnebråth / Arkiv

Mallbackenspelare Susanne Skålberg fick hämtas med ambulans i samband med matchen mot IFK Kalmar efter att ha drabbats av andningssvårigheter.

– Hon kunde följa med oss hem efter matchen, säger tränaren Conny Johansson.

Redan i inledningen av matchen kände Susanne Skålberg att någon inte stod rätt till. Efter att ha upplevt yrsel byttes hon ut efter drygt 20 minuters spel. Ambulans tillkallades och Skålberg fick följa med till sjukhuset.

Något konstaterat fel hittades inte och Skålberg kunde lite senare följa med laget tillbaka till Värmland igen.

– Hon var på väg att svimma flera gånger, pulsen gick upp och ner och hon hade svårt att andas. Hon kvicknade till när hon hade lämnat plan men ambulansen tog med henne för säkerhets skull. De gjorde tester och vi får se om de visar något, säger tränaren Conny Johansson.

Hur mådde hon i bussen hem?

– Sliten, men efter omständigheterna bra. Vi får väl se när hon kan träna igen och när hon får provsvaren.

Mallbacken hade en tuff start på matchen mot Kalmar och låg under med 2–0 redan efter 28 minuters spel.

– Det var rörigt för oss i början av matchen, vi kom fel in i det mesta och vann inte några bollar alls. Det var en jobbig uppförsbacke där men vi fick en reducering innan paus och det var viktigt.

Till den andra halvleken var det Mallbacken som tog över. Sarah Michael kunde redan ett par minuter in i den andra halvleken kvittera till 2–2 med ett nickmål.

– Vi tog över tycker jag och hade flera chanser att avgöra matchen också. Jag tycker att det är en styrka att vi kan ta oss in i en match igen och få med oss poäng.

Ett jämnare spel hade troligen inneburit fler trepoängare – menar Johansson.

– Vår lägsta nivå är lite för låg, vi får också slita väldigt hårt i matcherna för att göra mål. Vi har gjort ett val att rulla på många spelare och då blir kanske inte relationerna helt optimala när vi inte känner varandra fullt ut. Kanske har det kostat oss någon poäng att vi roterat mycket, men då hade vi kanske haft större bekymmer med fler skador i stället.

Något mer frågetecken än Skålberg finns inte efter helgens match.

– Kristrun Antonsdottir hade lite känningar i sitt knä igen. Att ställa över henne var lite av en säkerhetsgrej, vi tror att hon är tillbaka snart igen.

En tuff avslutning i elitettan väntar med många matcher. Samtidigt ska Mallbacken också spela DM och Svenska cupen.

– Vi möter Arvika i DM-semifinal och får försöka att hitta ett datum. Men sjunde oktober ska vi spela Svenska cupen mot Lidköping också. Vi är i behov av en hel träningsvecka nu och det är inte enkelt att få till det här alls.

Artikeltaggar

FotbollMallbackens IFSusanne Skålberg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.