Hoppa till huvudinnehållet

Göta jagar medalj på stafett-SM: ”Skickar ett starkt lag”

Publicerad:
Reporter Jonas Griberg
Jonas Griberg
jonas.griberg@vf.se
Lova Perman och Hanna Karlsson ställer upp i stafett-SM till helgen.
Lova Perman och Hanna Karlsson ställer upp i stafett-SM till helgen. Foto: Hasse Sjögren DECA Text&Bild

Till helgen åker Karlstadsklubben IF Göta med fem lag till stafett-SM i Göteborg. Flera namnkunniga löpare finns med i startuppställningen där Johan Engberg ser fram emot vad stortalangen Lova Perman kan uträtta på 4x800 meter.

– Hon har visat väldigt fin form, säger sportchefen.

Slottsskogsvallen i Göteborg fortsätter att bjuda in till friidrottsarrangemang och denna gång är det stafett-SM som står på menyn. Från Värmland kommer IF Göta till start med inte mindre än fem lag, tre på kvinnliga seniorsidan och två på F15-sidan.

– Normalt sett så brukar detta vara en folkfest men nu har löparna fått direktiv att lämna arenan direkt efter att dem har sprungit sitt lopp. Lite tråkigt men ändå kul att tävlingen blir av, säger Johan Engberg.

Fyra längdhoppare

Götageneralen kan presentera en profilstark trupp på 4x100 meter som innehåller idel längdhoppsspecialister.

Kaiza Karlén, Erica Jarder, Ida Hansen och Emilia Kjellberg kommer försvara Karlstadsklubbens färger på den korta stafetten.

– Erica, Ida och Emilia har sprungit mycket 100 meter förr, Ida kanske är den som är mest mångkunnig eftersom hon även sprungit 200 meter häck. Kaiza har inte så mycket slätt i bagaget så det ska bli spännande att se vad de kan åstadkomma.

Göta kommer även till start på 4x400- och 4x800 meter där 17-åriga stortalangen Lova Perman finns med på båda distanserna. Värmländskan är Sverigeetta på 800 meter i sin åldersklass och ett framtidshopp inom svensk friidrott på damsidan.

– Hon har visat att hon är på gång så det ska bli väldigt kul att se henne löpa igen.

Vad tror du om era medaljchanser?

– Väldigt svårt att veta. Vi skickar fem starka lag vilket känns superkul, men under ett sånt här år så vet man inte vart alla står och vilka som är igång. Jag utgår från att Ullevi, Hässelby och Spårvägen kommer vara starka, sedan ska vi försöka vara med och knipa en medalj. Bäst chans har vi nog på 4x400 meter.

Artikeltaggar

Emilia KjellbergErica JarderFriidrottIda HansenIF GötaJohan EngbergKaiza KarlénLova Perman

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.