Hoppa till huvudinnehållet

Jan Silvén och Gateruds Kashmir till Amatör-SM

Publicerad:
Jan Silvén och Gateruds Kashmir ledde från start till mål i uttagningen till Amatör-SM.
Jan Silvén och Gateruds Kashmir ledde från start till mål i uttagningen till Amatör-SM. Foto: Lennart Kihlman

Under måndagskvällen kördes en uttagning till Amatör-SM på Färjestad.

Finalbiljetten till Åby den 10 oktober tog Jan Silvén genom att vinna med Emil Pettersson-tränade Gateruds Kashmir.

– Jag tror att Åby med open stretch kommer att passa perfekt, sa Silvén.

Emil Pettersson leasar Gateruds Kashmir sedan i februari och sedan han kom rätt med ett magproblem som hästen har haft har det pekat rakt uppåt.

När Gateruds Kashmir vann i Örebro i den senaste starten gjorde han det från rygg ledaren men den här gången valde körande Jan SIlvén att behålla ledningen.

Från den positionen hade de sedan full kontroll för även om Aces High fick luckan in på upploppet så vann Gateruds Kashmir med säker marginal.

– Det här var verkligen roligt. Det är alltid roligt med finaler och jag har varit tvåa med Spin Scorpion i Amatör-SM tidigare. Jag tror att Åby med open stretch kommer att passa perfekt då han är bra i ledningen men ännu bättre med ett rygglopp. Får vi bara ett framspår i finalen ska det vara bra spetschans och sedan kan vi släppa till någon bra, berättar Jan Silvén.

Aho lite chockad

Under kvällen reds även damloppet Sola i Kallsta' och efter ett offensivt upplägg var Robin Hood med Iina Aho bara bäst till slut.

– Jag är lite chockad faktiskt. Min tanke på förhand var att rida defensivt men det var hästen som bestämde, ju mer jag höll i ju snabbare sprang han. Jag var aldrig orolig under loppet och det var lite krafter kvar i mål, berättar Aho.

V64-5 var ett fint snabblopp och det hela blev en uppvisning då en barfotatravande Gigant Invalley bollade med motståndet. Han fick överta ledningen av Star Advisior Joli och sedan var det lekstuga när han vann med åtta längder på 12,0 över kort distans.

Gigant Invalley kommer troligtvis tillbaka till Färjestad under Unionstravet den 19 september.

Dubbel för Austevoll

Det var en av två vinster på V64 för Gunnar Austevoll då han även spetsvann den första avdelningen med Explosive Flory före Endwithastar med Jan Silvén.

V64-2 var ett försök i Dubbelcupen och här svarade vinnande Tåga Viktor för en rejäl insats tillsammans med sin tränare Oskar J Andersson. Tåga Viktor gick på i tredjespår dryga varvet från mål trots att han blev utsvarad i tredjespår en bra bit avgjorde han säkert till slut.

I V64-avslutningen talade mycket för en favoritseger när Uncle Töll kom till ledningen efter ett varv, men när han fick press av Dolorosa Am en bit orkade han inte att svara Iggy Boko den sista biten.

Daniel Schön har haft ett par fina dagar. Under söndagen vann han själv med Text Copycat och den här kvällen avslutade han med en ny tränarseger då Björn Goop ledde hela vägen med Lucky Point.

Artikeltaggar

Björn GoopDaniel SchönFärjestadstravetJan SilvénOskar J AnderssonTravV64

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.