Hoppa till huvudinnehållet

Nu utökas turerna till Jäverön

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Helena Karlsson

Båtbussens sommarsäsong avslutades den 31 augusti, men nu ska linje 93 som går från Inre hamn utökas med turer under september. Från den 4 september kommer det att gå nya turer under helgerna mellan Inre hamn och Jäverön.

Anledningen till de utökade turerna är att man hoppas locka fler till Karlstad under sensommaren och tidig höst. Man vill också ge hemestrarna en chans att kunna göra dagsutflykter och nyttja Jäveröns vandringsleder, skogar, hagar och vyer över Vänern.

– Det här är ett första steg i ett nytt arbete för att öka upplevelserna och produkterna i anslutning till båtbussturerna. Vänern och Vänerskärgården är en stor tillgång för Karlstad och det här är ett sätt att göra den mer tillgänglig för fler än de som har egen båt, säger Marita Närtell, turismstrateg i Karlstads kommun i ett pressmeddelande.

De utökade turerna underlättar också för de som bor på Järverön under helgerna och pendlar in för att jobba under veckan. Det kommer nämligen finnas turer under fredagar och måndagar också. Turerna ska även hjälpa till att avlasta bilfärjan.

Artikeltaggar

BåtbussFritid och livsstilJäverönMarita Närtell

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.