Hoppa till huvudinnehållet

De kan prisas som ”Årets hållbarhetsinitiativ”

Publicerad:
Reporter Jonas Brefält
Jonas Brefält
jonas.brefalt@vf.se
Docenterna Helén Williams och Fredrik Wikström vid Karlstads universitet har för sin forskning om förpackningar och matsvinn nominerats till priset ”Årets hållbarhetsinitiativ”.
Docenterna Helén Williams och Fredrik Wikström vid Karlstads universitet har för sin forskning om förpackningar och matsvinn nominerats till priset ”Årets hållbarhetsinitiativ”. Foto: Håkan Strandman

Karlstadsforskarna Helén Williams och Fredrik Wikström är nominerade som finalister till utmärkelsen ”Årets hållbarhetsinitiativ”.

De är docenter i miljö- och energisystem vid Karlstads universitet och har de senaste decennierna forskat om förpackningar, matsvinn och återvinning. Det är också denna forskning som gjort dem till en av tre finalister i kategorin hållbarhet när branschtidningen Fri köpenskap arrangerar Dagligvarugalan för tolfte gången.

I år hålls den 8 oktober och blir digital.

Motiveringen till att Helén Williams och Fredrik Wikström nominerats till priset är att ”deras forskning har tagit död på många myter och gett viktig kunskap kring förpackningens roll för matsvinn”.

I en artikelserie i februari i år berättade VF mer om deras forskning och dess koppling till klimatförändringarna. De reportagen kan du läsa här:

Läs också

Artikeltaggar

Fredrik WikströmHelén WilliamsKarlstadKarlstads universitetMiljö

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.