Hoppa till huvudinnehållet

Pensionat och camping stängs tills vidare

Publicerad:
Reporter Jonas Brefält
Jonas Brefält
jonas.brefalt@vf.se
Styrelsen för Storfors kommuns fastighetsbolag har beslutat att lägga pensionatet och campingen i Lungsund i träda tills vidare.
Styrelsen för Storfors kommuns fastighetsbolag har beslutat att lägga pensionatet och campingen i Lungsund i träda tills vidare. Foto: Håkan Strandman

Pensionatet och campingen i Lungsund läggs i träda från 1 oktober. Det beslutade styrelsen för Storfors kommunala fastighetsbolag på måndagen.

Därmed förlängs inte avtalet med nuvarande entreprenörer. I stället ska anläggningen, där det också finns restaurang och har bedrivits konferensverksamhet, utredas grundligt.

– Vi behöver en långsiktigt bra lösning. Om det blir frågan om ett nytt arrendeavtal så är nuvarande entreprenörer självklart välkomna att delta i det ansökningsförfarandet, säger Hans Jildesten (S), kommunalråd och styrelseordförande för kommunala AB Storfors mark och industrifastigheter, i ett pressmeddelande.

Anläggningen stängs 30 september. Hur situationen ska lösas för campare med året runt-kontrakt bestäms om några veckor.

Artikeltaggar

Hans JildestenLungsundNyheter

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.