Hoppa till huvudinnehållet

Klart: Ekström kör vidare i VM för värmländska teamet

Publicerad:
Mattias Ekström fick avsluta helgen i Höljes med att spruta bubbel.
Mattias Ekström fick avsluta helgen i Höljes med att spruta bubbel. Foto: Jan Kaare Rafoss

Nu är det klart.

Mattias Ekström kör vidare i för Kilsteamet KYB Team JC även VM-deltävling tre och fyra i Finland nästa helg.

– Jag ser fram emot ännu en fantastisk helg, säger Finnskogaföraren.

Efter lördagens andraplats och söndagens historiska seger, den första för Kilsbaserade KYB Team JC i VM någonsin, i Höljes berättade teamchefen Joel Christoffersson för VF-sporten om hur teamet jobbade hårt på att få världsföraren till start även i nästa helgs två deltävlingar i Finland.

Och vid lunchtid på måndagen kom bekräftelsen att så blir fallet.

– Tanken från början var att Mattias inhopp bara skulle vara en engångsgrej i Höljes, men nu fick vi möjligheten att fortsätta samarbetet även i Finland. Mattias är jätteviktig i KYB Team JC. Så att få med honom även till de kommande två tävlingarna känns riktigt skönt, både för Robins skull och för hela teamet, säger Joel Christoffersson i ett pressmeddelande.

Ny bana väntar

Mattias Ekström är själv lika glad han:

– Det känns riktigt kul att köra med KYB Team JC även i Finland. Jag har aldrig varit där och tävlat innan, så jag vet inte vad jag kan förvänta mig av banan. Men jag ser fram emot ännu en fantastisk helg med teamet och åker dit med samma inställning som till Höljes – att göra mitt bästa tillsammans med ett bra team.

Förväntningarna från Christoffersson efter VM-starten i Höljes, där Ekström ligger tvåa i förarmästerskapet, Robin Larsson trea och KYB Team JC leder teammästerskapet, är höga:

– Vi kommer till Finland med en seger och en andraplats i ryggen, plus en fin ledning i teammästerskapet för KYB Team JC. Så vi alla har absolut fått mersmak. Målet nu kommer vara att fortsätta kämpa för poäng både i teammästerskapet och förar-VM.

Artikeltaggar

EKS JCJoel ChristofferssonMattias EkströmRallycrossRallycross-VM

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.