Hoppa till huvudinnehållet

Motorras för Bryntesson – framtiden osäker

Publicerad:
Thomas Bryntesson tittar ned på den motor som förstörde hans chanser i EM-premiären.
Thomas Bryntesson tittar ned på den motor som förstörde hans chanser i EM-premiären. Foto: Johan Ekberg

Höljeshelgen fick ett trist slut för Thomas Bryntesson.

– Det vill sig aldrig. Stolpe ut. Jäkla tôligt att börja EM på det här sättet, suckar värmlänningen efter att motorn rasat.

Töcksforskillen gick in i Höljeshelgen med målsättningen att slåss i den absoluta toppen efter tredjeplatsen i EM i fjol.

Och inledningsvis såg det bra ut på lördagen.

– Vi var snabbast på båda träningarna. Med ganska mycket dessutom. Och första kvalheatet ledde jag med två sekunder när något hände med vattentemperaturs-sensorn så bilen började gå jättedåligt, säger Bryntesson som fick nöja sig med en åttondeplats.

– I nästa heat startade vi ytterst men hamnade i kö och hade tekniskt strul.

Bryntesson samlade ändå kraft inför söndagen.

– Jag gjorde ett väldigt bra första heat där vi gjorde det som då var snabbaste varvet - VM-bilarna inkluderat. Så vi har jäkla bra fart men det vill sig inte.

Färdigtävlat i förtid

Värmlänningen slutade dock tvåa både i tredje och fjärde kvalet men fick därefter kasta in handduken.

– Något hände med oljetrycket. Då var det färdigt. Precis som i fjol i Höljes då motorn också rasade. Det vill sig inte. Trots att motorn var helt ny, och att jag bytt till en som verkligen inte ska rasa.

Bryntesson kan ändå ta med sig att han när allt funkar är riktigt snabb.

– Men just nu känns det så surt. Med bara tre deltävlingar kan man inte ha såna här helger. I alla fall inte om man ska gå för seger. Och jag tycker att vi fartmässigt bevisat att den kapaciteten verkligen finns.

Men du kommer till start i Riga?

– Vi får se hur dyrt det här blir först. Det är inte de bästa tiderna att ragga sponsorer nu heller, och vi hade en ganska tajt budget. Men planen är att vi ska köra, vi får försöka få ihop det.

Artikeltaggar

RallycrossRallycross-EMThomas Bryntesson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.