Hoppa till huvudinnehållet

Eklund körde – för att bli insläppt

Publicerad:
Per Eklund gjorde överraskande EM-comeback.
Per Eklund gjorde överraskande EM-comeback. Foto: Fia World RX

74-årige Per Eklund gjorde överraskande EM-comeback i Höljes.

– Jag ville ju upp och titta, så då var jag tvungen att tävla för att komma in, skrattar han.

Eklund, som hade stor del i att Finnskoga Motorstadion byggdes och vann premiärtävlingen, var aldrig nära att utmana den här gången i EM-klassen.

15:e, av 16 EM-bilar, 13:e, 15:e och 15:e blev västvärmlänningens placeringar i de fyra kvalomgångarna innan tävlingshelgen var över.

– Det var skôj. Det var längesedan jag körde här första gången, skrattar Eklund.

– Men det har hänt mycket sedan dess. När jag körde i EM senast kommer jag faktiskt inte i håg. Man måste träna lite, men jag har inte hunnit.

Snabba omkastningar

Tanken var inte att köra själv egentligen.

– Sebastian Eriksson var anmäld och klar i vår "Bubbla". Men sista natten anmälda Andréas Eriksson honom i Hondan. Och då stod ju vår bil där färdig. Och jag ville upp och titta, så då fick jag tävla för att komma in, skrattar Eklund som ser ut att köra i RallyX Nordic-deltävlingen i Nysum härnäst.

– Såklart jag fortfarande tycker att det är roligt. Och jag vet ju inget annat än det här, skrattar han.

Artikeltaggar

Per EklundRallycrossRallycross-EM

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.