Hoppa till huvudinnehållet

Drivaxeln stoppade Tidemand – som nu återvänder till rally-VM

Publicerad:
Pontus Tidemand fick nöja sig med en sjätteplats i Höljes efter att ha fått problem med bilen i EM-finalen.
Pontus Tidemand fick nöja sig med en sjätteplats i Höljes efter att ha fått problem med bilen i EM-finalen. Foto: FIA WORLD RX

Problem med en drivaxel – för andra gången under helgen – förstörde Pontus Tidemands hopp om en pallplats I Höljes.

– Det har gått upp och ner, men mest ned, suckar värmlänningen som om två veckor är tillbaka i rally-VM.

Tidemand är anmäld till VM-återstarten i Estland om ett par veckor av samma Toksport-team han tävlade för i både Svenska rallyt och Rally Mexiko.

– Det är ett tag sedan jag satt i en rallybil. Efter Mexiko har jag bara kört en gång, på sprinten som Rally Sweden anordnade i Torsby. Men jag ska till Tyskland och testa med Skoda Motorsport ett tvådagars grustest nästa vecka, säger Tidemand som har kvar kontakten med det förra teamet.

– Ja, litegrann. Det blir väldigt bra att få körträning. Jag har inte kört så mycket under den här perioden, mestadels rallycrosstest.

Oklar kalender

Hur hösten kommer att se ut på rallysidan är än så länge högst oklart.

– Från början skulle WRC 2 bestå av sju tävlingar, det kommer aldrig funka nu. Det kommer bli färre och det pratas om fem.

Det skulle betyda att Tidemand ska köra två till efter Estland där kalendern består Turkiet, Tyskland, Sardinien och Belgien.

– Vi får se vilka det blir. Allt beror på hur mästerskapet ser ut och vilken chans som finns att ta guldet. Det är också en faktor. Men än så länge är jag bra med efter segern i Mexiko.

"Vi hade otur"

Rallycrosshelgen i Höljes kantades av problem.

– Final, men drivaxeln gick sönder fram. Där rök chansen till en pallplats, säger Tidemand som hamnade på tvären innan sista hoppet och därefter rullade i maklig fart i mål som sexa.

– Vi har haft lite otur. Drivaxeln gick även i första teamet. Men att jag tog mig till final vittnar ändå om att det är någonstans topp tre-fem vi är just nu.

Gillar rallycross

Tanken är att köra hela EM-mästerskapet för Hedström Motorsport.

– Ja, nu är det ju bara två tävlingar till. Och jag tycker sporten är kul. Och man vet inte hur framtiden kommer att se ut i motorsporten med elbilarna som är på väg in, säger Tidemand som precis som alla andra saknade publiken i Höljes.

– Det är klart det är märkligt. Det är lätt att glömma bort hur många det är som sitter hemma och tittar på tv. De är ju fler än det brukar vara på plats här.

Artikeltaggar

Pontus TidemandRallycrossRallycross-EM

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.