Hoppa till huvudinnehållet

Kanonhelg för Ella i Ambjörnarp

Publicerad:
Det blev en kanonhelg för Ella Björlin i Ambjörnarp, med två personbästan.
Det blev en kanonhelg för Ella Björlin i Ambjörnarp, med två personbästan.

Vattenskidåkaren Ella Björlin, tävlandes för Borgviks vattenskidklubb, var i Ambjörnarp och tävlade under den gångna helgen, i Kräftkuppen. Det gick riktigt bra för Ella, under kanonförhållande.

På lördagen tävlades det i slalom. Där fixade hon ett nytt personbästa på 3,25/55/13,00, vilket var nästbästa resultat av alla damer - en förstaplats i sin klass. Dessutom genererar det till en andraplats på Europarankingen.

– Jag är väldigt nöjd. Det var ju fint väder, och mycket bra prestationer. Två personbästan var roligt, och slalomen kände bra. Det känns ju väldigt bra att klättra i Europarankningen också. Det känns kul att vara med uppe i toppen, säger Ella.

I hopp blev det personrekord med 22,2 meter.
I hopp blev det personrekord med 22,2 meter.

Hon tävlade även i trick under Kräftcupen - även där blev det fina resultat.

– Det gick också bra. Jag gjorde ett bra resultat som var ganska nära ett personbästa.

Två personbästan

Sedan slog hon till med ytterligare ett personbästa på söndagen - den här gången i hopp. Då slog hon till med ett hopp på 22,2 meter, vilket är mycket bra efter som hon inte hoppat mer än fyra gånger i sommar då hoppet på hemmaanläggningen är under renovering.

– Jag är mer än nöjd med hoppresultatet, eftersom jag inte kunnat hoppa så mycket. Det har varit en seg sommar och det finns inte så många ställen att hoppa på nu när jag inte kan hoppa hemma. Men trots det så hoppade jag två meter längre än mitt förra personbästa, så jag är jättenöjd.

När är nästa tävling?

– Den är på lördag redan, i Mariestad. Då kommer jag att tävla i slalom och hopp.

Vad har du för förväntningar?

– Förhoppningarna är väl att jag ska kunna ligga på ungefär samma nivå som ni i helgen, men det är bara att åka dit och göra sitt bästa.

Nästa tävling sker till helgen, i Mariestad.

Artikeltaggar

BorgvikElla BjörlinSportVattenskidor

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.