Hoppa till huvudinnehållet

Avslöjar: Han blir assisterande tränare i Karlstad Fotboll

Publicerad:
Reporter Jonas Griberg
Jonas Griberg
jonas.griberg@vf.se
Spelarna i Karlstad Fotboll får från och med torsdag stifta bekantskap med sina nya tränare.
Spelarna i Karlstad Fotboll får från och med torsdag stifta bekantskap med sina nya tränare. Foto: Jonas Griberg

För två veckor sedan presenterades Konstantinos Panagopoulos som ny huvudtränare i Karlstad Fotboll.

VF-sporten kan nu avslöja att den grekiske succétränaren får sällskap av Felipe Ramirez Ghiglione.

En intern lösning har nu bytts ut mot en extern. Efter att David Ekelund och Hans Prytz sagts upp från sina tjänster som huvudtränare i Karlstad Fotboll har nu värmlänningarna ersatt de båda med två ledare utifrån.

Konstantinos Panagopoulos och Felipe Ramirez Ghiglione känner till varandra väl då båda var med och tog Akropolis upp i Superettan förra säsongen.

Den gången var den sistnämnda fystränare.

VF-sporten kan avslöja att Ghiglione nu får dubbla roller i Karlstad Fotboll där han både blir assisterande tränare och fysansvarig.

Kontraktet är skrivet över två och ett halvt år.

– Det stämmer. Det var Konstantinos önskemål att få med sig Felipe och samtidigt behövde vi ytterligare en pjäs på tränarsidan. Han har varit här i veckan och jag fick ett bra intryck av honom, en stabil person som gjort ett bra jobb med ”Kostas”, säger sportchefen Daniel Pettersson.

”Haft bra samarbete”

På torsdag inleder den nya tränarduon sina uppdrag i Karlstad. Efter fjolårets succé med Akropolis lär förväntningarna utifrån vara höga.

– De har haft ett bra samarbete föregående år och vi tror stenhårt på att de kommer göra ett bra jobb hos oss. Nu får vi in två tränare som nått framgång ihop och kommer in med helt tomma papper så det känns väldigt bra.

Ghiglione är certifierad med Uefa A- och B-diplom från Svenska Fotbollsförbundet.

– Det är väldigt bra utbildningar att ha i grund och botten, men det är vad han gjort tidigare som tränare som är det viktigaste, poängterar Daniel Pettersson.

Samtidigt som Felipe Ramirez Ghiglione kommit in så har lagets förre fysio, Alexander Lindskog, valt att lämna föreningen.

– Han har ett privat jobb som han behöver ta hand om.

Noterbart är också att AIK-talangen Daniel Mushitu och Karlstad kommit överens om att förlänga låneavtalet säsongen ut.

– Vi är övertygade om att det är bäst för Daniels fortsatta utveckling att stanna kvar i Karlstad under hösten och få kontinuerlig speltid, säger AIK:s sportchef Henrik Jurelius till Solnalagets hemsida.

Artikeltaggar

Daniel MushituDaniel PetterssonFotbollIF Karlstad FotbollKonstantinos Panagopoulos

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.