• idag
  24 sep
  14°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.4 mm
 • fredag
  25 sep
  15°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  26 sep
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   1.8 mm
 • söndag
  27 sep
  20°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  28 sep
  18°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Socialtjänsten: Vi vill se om det brister någonstans

Insändare
PUBLICERAD:
"Ingen ung människa ska behöva fara illa. Om det finns rutiner som behöver förbättras är vi öppna för att göra det", skriver Per-Inge Lidén, ordförande arbetsmarknads- och socialtjänsten i Karlstad.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Svar till signaturen ”Emma”, i VF den 5 augusti 2020.

Signaturen ”Emma” berättar i en insändare i VF 5/8 att hon inte fått skydd från eller fått bearbeta kränkningar hon menar sig utsatts för på HVB-hem där hon vistats i sin ungdom. Hon menar att socialtjänsten i Karlstad inte lyssnat och vidtagit åtgärder i samband med detta.

Vi placerar varje år ett stort antal ungdomar på såväl vårt eget som på privata HVB-hem. I grunden har vi stort förtroende för dem vi samarbetar med. Vi gör regelbundna uppföljningar av våra placerade barn och ungdomar och besöker de HVB-hem de är placerade på. Om ett hem är föremål för utredning hos Inspektionen för vård och omsorg (IVO) – som det hem P4 Värmland berättat om – undviker vi nyplaceringar under utredningstiden och går särskilt igenom hur vi ska göra med de som just då är placerade där. Våra handläggare arbetar i team inför varje placeringsbedömning och har alltid en erfaren ärendehandledare som stöd - allt för att den unge ska få bästa möjliga vård. Vi vet att unga människor kan vara sköra. Vi kräver god omvårdnad för de stora resurser vi satsar – men det viktigaste för oss är att unga människor får den hjälp de behöver.

Din berättelse berör oss. Ingen ung människa ska behöva fara illa. Om det finns rutiner som behöver förbättras är vi öppna för att göra det. Du får gärna höra av dig till oss så vi kan lyssna in dina synpunkter och förslag.

Per-Inge Lidén

Ordförande arbetsmarknads- och socialtjänsten i Karlstad

Per-inge.liden@karlstad.se

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.