Taylor Swift - Tillbakahållet och detaljrikt

Skivor
PUBLICERAD:
Taylor Swift.
Foto: Charles Sykes
"Det mest kritiska man kan säga om ”Folklore” är att den är något slätstruken."

Medan Taylor Swift satt i karantän likt större delen av världen passade hon på att spela in sitt åttonde album i smyg. Låtarna är lågmälda, märkta av isoleringen, och samlingen kallas för Swifts indiealbum. Med sig har hon Aaron Dessner, en gigant i genren, som en av producenterna och lika passande för den nya riktningen är gästspelet av Bon Iver.

Det mest kritiska man kan säga om ”Folklore” är att den är något slätstruken. Både albumtitel och framsida hintar om mystik och mörker men svängarna tas aldrig ut i varken det ena eller andra. Å andra sidan tillåter det tillbakahållna soundet Swifts detaljrika texter att komma fram, där karaktärer återkommer och historier är snyggt invävda i varandra.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.