Semesterhälsning från ett soligt (hoppas jag) Strömstad

Krönikor
PUBLICERAD:
Foto: Adam Ihse/TT
När ni läser det här sitter jag i en liten campingstuga någonstans i närheten av Strömstad och njuter av livet.

Det är i alla fall målbilden när dessa rader skrivs.

Det jag inte tänker mig är att en övertrött och hungrig treåring skriker mig i örat samtidigt som ettåringen hänger gråtandes i min kjol för att hon vill att jag ska lyfta upp henne. Tänker mig inte heller att jag ska vara stressad över att vi ska åka hem i morgon och behöver packa nu och glömde vi inte ta med städgrejer för att göra rent stugan och nu behöver vi ju handla det?!

Nä. Inget sådant.

Veckorna framöver ska jag vandra utan bekymmersrynka mellan ögonen. Som en ljummen sommarvind ska jag vara i sinnelaget och alla som ser mig ska tänka ”det är alltså sådär det ser ut när någon är helt avslappnad och förnöjd”.

Min semester förlades sent i år. Så sent att många andra har börjat komma tillbaka till sina jobb och tycker det är ”skönt att komma tillbaka till rutiner”.

Själv hoppas jag att ”rutiner” inte ska innebära att behöva hälsa på varandra genom att på två kilometers avstånd snegla på varandras hälsenor så mycket längre till.

En helt vanlig kram skulle sitta fint i alla fall lagom till älgjakten, tänker jag.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.