Replik: Fler jobb med helårsverksamhet

Insändare
PUBLICERAD:
Bättre att locka små- och medelstora företag till Karlstad än en Muminpark som endast har öppet tre till fyra månader om året, anser insändarskribenten.
Foto: Helena Dahlgren
Tack, Carina, för att du den 1 augusti lämnade en replik på min insändare ”Socialdemokraterna förstår inte sitt eget bästa!”, i Värmlands Folkblad den 31 juli.

Vinsterna som kan komma med en Muminpark på Skutberget kan verkligen diskuteras. Vet inte exakt, men fram till nu och då har byggnation av Muminparken inte ens påbörjats, har Karlstads kommun lagt ut åtskilliga miljoner kronor. Pengar som mer än väl skulle kunna avlöna många ungdomars sommarjobb. Jag tycker att alla ungdomar borde ha möjlighet att sommarjobba och tjäna egna pengar.

När det gäller den fiktiva ensamstående mamman med två barn, så syftar jag på mindre barn, som inte får sommarjobba. Ungdomar fyllda 15 år och äldre, de känner nog mer för att hänga med kompisar, än att gå med sin mamma på Skutberget och tjata sig in på en Muminpark.

De ledande politiska företrädarna i Karlstads kommun har hela tiden hävdat att detta är så bra för kommunen. Det skapar arbetstillfällen. Det är möjligt att det gör det, men jag är inte helt övertygad att det skapar så värst många arbetstillfällen. Möjligen kan ett fåtal ungdomar i kommunen få anställning i Muminparken. Muminföretaget avgör helt och hållet vilka de vill anställa. Skulle inte förvåna mig om de kan tänka sig att anställa en del finska ungdomar också.

När det gäller vitsen att få företag att etablera sig i kommunen, borde kommunledningen sätta 100 procents fokus på att locka hit små- och medelstora företag med helårsverksamhet och inte en Muminpark som har öppet endast 3-4 månader på sommaren.

Torsten Jarnstam

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.