• idag
  22 sep
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  23 sep
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  24 sep
  15°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  25 sep
  16°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  26 sep
  11°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Replik: Ingen avgift med e-faktura

Insändare
PUBLICERAD:
"Vi är enligt lagen om elektronisk kommunikation skyldiga att meddela våra kunder hur mycket de ska betala", skriver Inger Gunterberg från Telias pressavdelning
Foto: Jessica Gow/TT
Telia besvarar kritiken efter insändare i VF den 4/8.

Vi har genomfört ändringen till månadsfakturering för några år sedan för våra kunder som tecknar nya abonnemang. För samtliga tjänster och abonnemang som tecknats innan vi genomförde förändringen för nya abonnemang pågår ett arbete att successivt flytta över även dem till månadsfakturering eftersom det inte har varit tekniskt möjligt för oss att ändra allt vid samma tidpunkt. Vi tipsar som sagt om e-faktura, något som de allra flesta av våra kunder väljer idag. Då produceras ingen pappersfaktura som skickas postalt och avgiften försvinner. Fakturaavgiften tas bara ut om kunden har autogiro med pappersfaktura. Om kunden har autogiro med e-faktura tas ingen avgift ut.

Vi är enligt lagen om elektronisk kommunikation skyldiga att meddela våra kunder hur mycket de ska betala. De företag med autogiro som aviserar en eller ett fåtal gånger om året har fasta summor, det vill säga samma summa varje månad som faktureras. Hos oss betalar kunderna olika beroende på vilka tjänster man har och det är även tjänster med rörliga avgifter. Alltså måste vi avisera med pappersfaktura innan autogirobetalningen sker om inte kunden har e-faktura. För support och guidning rekommenderar vi att du går in på Mitt Telia där du får mer information om hur man beställer e-faktura eller autogiro. Alternativt att du kontaktar vår kundtjänst på telefon, chatt eller mail.

Inger Gunterberg

Telia Pressavdelning

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.