• idag
  26 sep
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   1.8 mm
 • söndag
  27 sep
  20°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  28 sep
  18°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  29 sep
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  30 sep
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Bilhaveri gav insikt om mänsklig godhet

Insändare
PUBLICERAD:
Oväntad hjälpsamhet fick insändarskribenten att reflektera.
Foto: Helena Landstedt/TT
Jag vill bara berätta om en händelse som inträffade i Karlstad för några dagar sedan.

Jag var på väg hem till Kristinehamn och fick problem med bilen svängde av E18 upp mot Norrstrand vid skolan, stannar och försöker hitta felet.

Fem minuter senare stannar det en kille och frågar om jag behöver hjälp. Fyra timmar senare lämnar han mig en fungerande bil och insikten att hjälpsamheten han bidrog med under denna händelse kommer göra mig till en bättre människa. För nästa gång jag ser någon som fått problem kommer jag vilja göra vad jag kan för att hjälpa denna.

Godhet mot andra är alltid godhet mot sig själv.

Misstro mot andra är alltid misstro mot sig själv.

Kärlek till andra är alltid kärlek till sig själv.

Hat till andra är alltid hat till sig själv.

Vi lever alla med föreställningar om saker och ting som hindrar ljuset (livet inom oss) att flöda fritt!

Men om vi alla accepterar allt för vad det är och förstår hur lite vi egentligen vet och försöker göra det bästa i stunden. Accepterar att den jag var i går eller det jag gjorde för fem, tio eller trettio år sedan eller sjukdomen jag bär på, handikappet jag har bara är lärdomar och tillstånd som ingen människa bör bygga sin självbild på. Det är inte bara orätt mot min egen livsresa, det hindrar även min livsenergi från att flöda fritt. Eftersom min livsenergi tillhör samma källa som allt levande på denna jord så höjer jag även energiflödet för allt levande på planeten genom att vara godhjärtad mot andra. Det finns ingen skillnad mellan människor mer än just föreställningar vi har om saker och ting.

Tack för en fantastisk upplevelse.

Tacksam

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.