Hoppa till huvudinnehållet

Tränade Gais 2019 – nu är han aktuell för Karlstad Fotboll

Publicerad:
Patrik Ingelsten är ett namn som kan ta över Karlstad Fotboll.
Patrik Ingelsten är ett namn som kan ta över Karlstad Fotboll. Foto: Adam Ihse/TT

Rykteskarusellen kring vem som kommer träna Karlstad Fotboll i fortsättningen har fått en vändning.

Från att Konstantinos Panagopoulos ryktats att vara klar så uppger nu Götebors-Posten att förre Gaistränaren Patrik Ingelsten är aktuell för jobbet.

Processen med att hitta en ersättare till sparkade tränarparet Hans Prytz och David Ekelund har pågått under en veckas tid.

Än så länge har Karlstad Fotboll inte presenterat någon lösning – tills vidare tärnas laget av Jesper Swedlund som till vardags ansvarar för Utvecklingslaget i division 2.

Sportchefen Daniel Pettersson har aviserat att två namn är högaktuella för jobbet, varav Konstantinos Panagopoulos ska enligt flera uppgifter vara en av dem.

Nu skickar även GP in ett annat namn. Nämligen förre Gaistränaren Patrik Ingelsten.

– Jag kan tyvärr inte kommentera någonting kring det, säger Ingelsten till tidningen.

38-årige Ingelsten har både varit sportchef och tränare i Gais men fick lämna Göteborgsklubben efter förra säsongen och har där efter hjälpt till med både dam- och herrlag i IS Halmia.

Nu ska allsvenskans förre skyttekung, som vunnit SM-guld med Kalmar FF, alltså vara ett alternativ för Karlstad Fotboll.

– Med tanke på att jag vill jobba med fotboll 100 procent i många, många år är målet att hitta ett större uppdrag om möjligheten dyker upp. Jag är väldigt tacksam över rollen jag har fått i Halmia, men kan absolut tänka mig något på heltid, säger Ingelsten till GP.

Karlstads sportchef Daniel Pettersson fortsätter att vara fåordig kring tränarjakten.

– Som jag sagt tidigare så kommenterar vi inga som helst namn. Det jag kan säga är att vi hoppas ha klart med någon på fredag eller under helgen. Det är inte hela världen att ha en tränare klar till cupmatchen på fredag. Vi får se vad som händer.

Artikeltaggar

Daniel PetterssonFotbollIF Karlstad FotbollJesper SwedlundKonstantinos Panagopoulos

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.