Det märkliga föräldraskapet

Krönikor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Det är allt bra märkligt, att vara beroende av en liten persons tandlösa flin.

Det är något mycket märkligt av vakna av en tredje persons ynkliga gnäll i sovrummet. Åtminstone när personen inte fanns där och gnällde för bara några månader sedan.

Det är tacksamt på det sättet att en inte behöver oroa sig för om huruvida avkomman fortfarande är vid liv eller inte – en oro som ändå, om än oftast ogrundad, uppstår mitt i natten när det är lite för tyst.

Det är märkligt att överleva dagarna efter att sömnen abrupt avbrutits med blöjbyten som följd. Det är inte zombieläge riktigt men eftermiddagarna kräfva sin koffein.

Men skoj är det och tur är väl det. Det väger ju upp de mest yrvakna stunderna, helt klart. Att mötas av ett tandlöst flin efter en dags hårt (nåja) arbete gör det lite (mycket) lättare att gå nästa halvsömnlösa natt till mötes.

Det är något mycket märkligt att ha någon som är så beroende av en själv. Visst, han är klart mer beroende av sin mor av rent naturliga orsaker – men ändå. Det är också märkligt att en själv blir beroende av att höra knorrandet och att höra jollrandet och att se den där tandlösa farbrorsgommen.

Föräldraskapet är tydligen mycket märkligt och det är allt en bra fin känsla. Nu återstår bara en livstid av oro.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.