Hoppa till huvudinnehållet

Rådström klar för stortävlingen på hemmaplan

Publicerad:
Anniken Rådström jagar SM-medalj och sedan en topplacering i masterstävlingen på hemmaplan.
Anniken Rådström jagar SM-medalj och sedan en topplacering i masterstävlingen på hemmaplan. Foto: Fredrik Finnebråth

Anniken Rådström har tillsammans med sin lagkompis Kristin Lind kvalificerat sig för Selma Spa Masters.

Där med får Västra Ämtervikstjejen spela på hemmaplan där Sveriges åtta bästa beachvolleybollag gör upp.

– Det kommer bli väldigt speciellt, säger Rådström som just nu laddar för SM i Tylösand.

Anniken Rådström och Kristin Lind har klättrat på Sverigelistan genom åren och befinner sig nu på en sjätteplats på rankingen.

Rådström, från Västra Ämtervik, och Kristin Lind från Tierp, var ett radarpar från 2009 till 2011 innan de tog ett litet uppehåll från varandra och förenades så sent som förra säsongen.

Nu är duon klara för Masters i Sunne och Västra Ämtervik tack vare de fina resultaten från fjolåret och inledningen av denna säsong.

– Jag tror att det kommer kännas väldigt speciellt. Jag tycker att det är skitcoolt att lilla Ämtervik får arrangera en sån här stor turnering där Sveriges absolut bästa spelare kommer till en liten håla, skrattar Rådström.

Kontraster

Tävlingarna i Värmland blir säsongens tredje deltävling efter Gotland och Göteborg. Den senaste turneringen på västkusten hade något annorlunda upplägg än den som kommer vara i Sunne och Västra Ämtervik.

– I Göteborg så spelade vi i Europas största beachhall. Att nästa tour ska gå i lilla Ämtervik är ju jättecoolt.

Rådström och Lind förlorade både sina matcher i Göteborg, men det fanns ändå positiva saker att ta med sig.

– Spelmässigt var vi bra, det var två superjämna matcher där det kändes som att vi lika gärna kunde ha vunnit. En av dem var en tajt tresetare.

Laddar för SM

Just nu befinner sig Anniken Rådström och Kristin Lind i Tylösand där SM startar på torsdagen. Duon har ett U19-guld och ett U21-silver på meritlistan sedan tidigare men saknar fortfarande en mästerskapsmedalj som seniorer.

Kommer den i år?

– Vi får hoppas det. En pallplats är absolut ett realistiskt mål. Sedan gäller det såklart att vi spelar på topp och att allt ska stämma, men ingenting är omöjligt. Nu blåser det också storm här nere så allt kan verkligen hända.

32 lag har kvalificerat sig för SM där semifinalerna och finalerna spelas på lördag. Tävlingen blir också det sista stoppet för Rådström och Lind innan Selma Spa Masters.

Artikeltaggar

Anniken RådströmBeachvolleyboll

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.