Dåligt sjövett bland båtförare

Insändare
PUBLICERAD:
Nya regler om förarbevis bör gälla både båtar och vattenskotrar, föreslår insändarskribenten.
Foto: Tommy Andersson
Även båtar bör omfattas av nya regler.

Läser i media att regeringen vill införa förarbevis för vattenskotrar. Vilken jättebra idé! Men stanna inte där, regeringen. Jag tycker att ni ska införa krav på förarbevis även för båtar. Nästan vid varje tur jag tar med min motorbåt så ser man människor fara med sina båtar (vattenskotrar också) och framföra dessa på ett sådant sätt att man baxnar.

I Klarälven i Karlstad så bryts hastighetsgränserna. Ute på sjön så far man nära båtar som fiskar. Man tar heller ingen hänsyn till båtar som ligger förtöjda, utan plogar upp hög sjö som orsakar onödigt slitage för förtöjningar och i långa loppet riskerar att skada material och person.

Så regeringen, lägg till båtar i era tankar och begränsa er inte till vattenskotrar.

Motorbåtsgubben

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.