Hoppa till huvudinnehållet

"Lag har haft svårt att spela där"

Publicerad:
Mallbacken hoppas kunna ta tre poäng hemma på Strandvallen. Arkivbild. Foto: Peter Bäcker

Mallbacken är i stort poängbehov inför Sandviken hemma. Gästerna vet att en svår uppgift väntar på Strandvallen. Men de har med sig en liten överraskning.

Colleen Kennedy från USA debuterar.

– Hon landade igår och har tränat två pass. Hon är snabb. Hon är riktigt snabb, säger Sandvikens tränare Marcus Nilsson till VF-sporten.

Ett lag som börjar bli vana att resa. Speciellt den senaste tiden. I nästa bortamatch ska Sandviken försöka ta poäng mot Mallbacken på Strandvallen.

– Man har sett att det är lag som har haft att svårt att spela där. Mallbacken är bra hemma så det kommer bli en otroligt tuff match. Det är återigen en bortamatch för oss. Vi har sex bortamatcher på de åtta första omgångarna, ett riktigt fint schema, säger Sandvikens huvudtränare Marcus Nilsson lite ironiskt.

Hur ser du på att det är gräs som underlag?

– Vi har tränat på gräs och förberett oss så mycket vi kan. Om det leder till noll eller tre poäng får vi se, men vi går alltid för tre.

– Vi har några spelare som har spelat på Strandvallen och det är en tät gräsmatta så man lär få trycka till passningarna. Vi är förberedda på det så underlaget ska inte vara några problem för oss. Vi har många spelare som har vuxit upp på gräs och snarare gillar gräs.

Varnar för Kennedy

Sandviken har dessutom spetsat truppen med Colleen Kennedy från USA.

– Hon landade igår och har tränat två pass. Hon är snabb. Hon är riktigt snabb.

– Framför allt på gräs har vi valt att ha en snabbare elva och vi har tittat lite på hur Mallbacken ställer upp. Men vi fokuserar inte så mycket på motståndarna. Men vi ska vara vaksamma på deras offensiv. Vi tycker att den är väldigt bra. Sedan har de ett rutinerat lag, många har spelat i allsvenskan.

Avspark klockan 15.00 under lördag eftermiddag.

Artikeltaggar

Colleen KennedyFotbollMallbackenMarcus NilssonSandviken

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.