Hoppa till huvudinnehållet

Uppgifter: Succétränare aktuell att ta över Karlstad

Publicerad:
Reporter Johan Ekberg
Johan Ekberg
johan.ekberg@vf.se
Konstantinos Panagopoulos har tränat bland annat Akropolis (2018).
Konstantinos Panagopoulos har tränat bland annat Akropolis (2018). Foto: DENNIS YLIKANGAS

Karlstad Fotboll söker efter tränare.

Enligt uppgifter till både Twitterkontot Tränarkarusellen och VF-sporten är Konstantinos Panagopoulos aktuell för att få jobbet.

– Jag kommenterar inga tränarnamn. Men jag kan säga att vi jobbar med tre alternativ där vi snart kommer att välja huvudspåret, säger Karlstad Fotbolls sportchef Daniel Pettersson.

Det var i tisdags som Karlstad Fotboll sparkade tränarduon Hans Prytz och David Ekelund. Nio poäng på nio matcher var inte resultat nog.

Karlstad har med andra ord inlett en jakt på en ny tränare. Sportchefen Daniel Pettersson har tidigare berättat för VF-sporten vad de söker för något.

– Vi har ingenting klart men vi vill väl starta om med killarna från noll. Så troligtvis blir det någon utifrån som inte har någon koppling, sa han igår.

Nu kan Karlstad Fotboll ha hittat rätt person för uppgiften.

Enligt uppgifter till både Twitterkontot Tränarkarusellen och VF-sporten är Konstantinos Panagopoulos, 42 år, aktuell för tränarjobbet hos KF.

– Jag kommenterar inga tränarnamn. Men jag kan säga att vi jobbar med tre alternativ där vi snart kommer att välja huvudspåret, säger Daniel Pettersson till VF-sporten.

Kan du säga om Panagopoulos är ett av de tre namnen?

– Det kan jag inte kommentera som sagt.

Tidigare i Akropolis

Den grekiske tränaren Konstantinos Panagopoulos senaste jobb var i Akropolis 2017-2019. Där gjorde han succé och tog förra säsongen upp laget från division 1 till superettan.

Under sina samtliga 86 matcher i Akropolis hade Panagopoulos ett poängsnitt på nästan 2,0.

Han har innan dess även coachat bland annat Apollon Smyrnis, AO Trikala, Panionios och AE Larisa som alla är klubbar i Grekland.

Tung förlust

Karlstad Fotboll spelade match så sent som tidigare ikväll. Då var det Jesper Swedlund, i vanliga fall coach i klubbens division 2-lag, som styrde på tränarbänken. Men det blev en ny förlust med 2–3 borta mot Nyköpings BIS.

Swedlund har dock inte varit någon permanent lösning.

– Inte som det ser ut nu. Vi söker en annan lösning, sa sportchef Pettersson igår till VF-sporten.

Kanske stavas lösningen Konstantinos Panagopoulos.

Artikeltaggar

Daniel PetterssonFotbollIF Karlstad FotbollKonstantinos Panagopoulos

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.