Hoppa till huvudinnehållet

Tränarjakten: ”Många som hört av sig – är på elitnivå”

Publicerad:
Karlstad Fotbolls sportchef Daniel Pettersson söker efter ny tränare.
Karlstad Fotbolls sportchef Daniel Pettersson söker efter ny tränare. Foto: Tommy Andersson

Karlstad Fotboll är på nedflyttningsplats och tränarduon har fått lämna.

Nu söker klubben med ljus och lykta efter ett nytt namn som ska ta över coachjobbet.

– Troligtvis blir det någon utifrån som inte har någon koppling, säger Karlstads sportchef Daniel Pettersson.

Nio poäng på nio matcher och på nedflyttningsplats. Karlstad Fotboll har verkligen inte fått någon smakstart på sitt nya storsatsande projekt med att slå ihop Carlstad United och Karlstad BK.

I tisdags fick tränarduon Hans Prytz och David Ekelund tacka för sig och lämna klubben. Jesper Swedlund har plockats upp från division 2-laget och är en tillfällig tränarlösning nu under en kort period.

– Han är i klubben och näste tränare i rang så att det var naturligt. Det är för matchen mot Nyköping (i kväll) och sedan ska vi ha en permanent lösning på plats nästa vecka, berättar Daniel Petersson, sportchef i Karlstad Fotboll.

Kan Swedlund bli permanent?

– Inte som det ser ut nu. Vi söker en annan lösning.

Vad söker ni?

– Vi har ingenting klart men vi vill väl starta om med killarna från noll. Så troligtvis blir det någon utifrån som inte har någon koppling.

Är det redan många som anmält sitt intresse?

– Ja, herregud. Det finns så många tränare. Men det är på alla nivåer om du förstår vad jag menar. Vi har något spår som vi själva håller på med också och sedan är det många som har hört av sig, så intresset är stort.

Är det stora namn?

– Det vet jag inte… Det är på elitnivå i Sverige.

En tränare som är ledig är jätteprofilen Sven-Göran Eriksson. Men det märks att Pettersson är lite halvtrött på frågor om att ”Svennis” skulle kunna vara intressant för Karlstad Fotboll.

– Nej, vi har inte haft någon kontakt med Svennis. Det är inte ett av spåren som vi kör på.

Karlstad Fotboll tränade på onsdagen inför den viktiga matchen mot Nyköping i kväll.
Karlstad Fotboll tränade på onsdagen inför den viktiga matchen mot Nyköping i kväll. Foto: Anton Edman

"Nästa vecka behöver vi helst ha någon"

Hyfsat lägligt så tar division 1 ett litet uppehåll efter kvällens bortamatch mot Nyköpings BIS.

Nästa seriematch efter det för Karlstad är först 8 augusti hemma mot Gefle IF FF. Det väntar dock en match i svenska cupen borta mot BK Forward redan 31 juli.

Hur viktigt är det att ha en tränare klar efter uppehållet?

– Efter uppehållet behöver vi ha det. Sedan om det blir någon mer träning med Jesper (Swedlund) spelar inte så stor roll. Men under nästa vecka behöver vi helst ha någon till matchen i svenska cupen nästa fredag och sedan återstartar ju serien senare, säger Daniel Pettersson.

– Men det är inte så att tränaren som kommer in kan ändra allting och sätta nytt. Utan det handlar mer om ledarskap och skruva på lite grejor.

Artikeltaggar

Carlstad UnitedDaniel PetterssonDavid EkelundEttan norraFotbollIF Karlstad FotbollJesper SwedlundKarlstad BKSven-Göran Eriksson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.