Hoppa till huvudinnehållet

Gåsgruvan i gång efter branden

Publicerad:
Verksamheten i Gåsgruvans kalkverk rullar igen efter branden. Foto: Mats Zetterberg

– Produktionen rullar igen efter branden. Det som fungerar är i gång. Det som inte gör det har vi hittat en annan lösning för, säger Jesper Samuelsson, SMA Mineral AB, platschef för Gåsgruvans kalkverk i Filipstad.

Det som har tagit mest stryk i branden är transportbandet från gruvan till malningen och en produktionslokal. Bandet står fortfarande still.

– Mina skickliga medarbetare har däremot hittat lösningar som gör att vi kan fortsätta produktionen. Vi krossar exempelvis på ett annat sätt och transporterar med fordon i stället, säger han.

Vet inte när allt åtgärdat

När resten av skadorna kan vara åtgärdade vet han inte i dag.

– Vi håller fortfarande på att sanera efter branden, säger Jesper Samuelsson.

Den uppstår på måndagskvällen den 6 juli, i just transportbandet. Den sprider sig sedan vidare i en produktionslokal och även till en byggnad intill. Släckningsarbetet försvåras av att en gasoltank och ett sprängmedelsförråd finns på området. Vid klockan 22.30 samma dag är branden under kontroll.

Artikeltaggar

Filipstads kommunNyheterPersberg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.