• idag
  5 aug
  13°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.3 mm
 • torsdag
  6 aug
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  7 aug
  25°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  8 aug
  26°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  9 aug
  26°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Jag gillar inte att handla mat

Krönikor
PUBLICERAD:
Lena Fosselius-Peterson krönika

Då min kära make tillhör 70+ och dessutom är i riskgruppen har han hållit sig hemma på Österängarna under våren.

När huset nu är valpfritt så har vi börjat tänja lite på Österängs-karantären och åkt ut med husbilen några helger. Självklart tänker vi på att hålla avstånd.

Men att gå in i affärer hör numera till mina "arbetsuppgifter", jag gillar att shoppa, men inte att handla mat. Det är nog det tråkigaste som finns enligt mitt tyckte. Det har alltid varit min kära man som stått för matinköpen då det faller sig naturligt, det är han som är mästerkocken i vår familj.

Jag står där i butiken och försöker hålla mig på behörigt avstånd från andra kunder och funderar på en god veckomatsedel. Det brukar sluta med att jag kommer på två dagars mat och sen är fantasin slut, det måste ju falla oss båda i smaken. Själv skulle jag kunna äta pastarätter nästan dagligen. Älskar det italienska köket. Kina/thai-mat är inte fel det heller och jag har under våren faktiskt fått maken att prova på sushi, som han ratat helt förut. Han tycker till och med att det är gott.

Så vissa fredagar är nu torskryggen utbytt mot 10 bitars sushi.

Men den ombytta rollen att det är jag som åker ner till "byn" och handlar mat den hoppas jag snart går över till vanliga tider igen.

Jag vill shoppa kläder, hundgrejor, hushållsprylar eller bara ögonshoppa runt i butiker. Snart kanske vi kan göra det igen.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.