Hoppa till huvudinnehållet

Karlstad vill förlänga med AIK-lånet: ”Har en positiv dialog”

Publicerad:
Daniel Mushitu ser ut att kunna bli kvar i Karlstad säsongen ut.
Daniel Mushitu ser ut att kunna bli kvar i Karlstad säsongen ut. Foto: Jonas Griberg

På onsdag går Karlstad Fotbolls låneavtalet med Daniel Mushitu ut. Vad som händer efter det är fortfarande oklart.

– Men vi har en positiv dialog med AIK och Daniel, säger sportchefen Daniel Pettersson.

Karlstad Fotbolls 20-årige talang Daniel Mushitu kom inför säsongen på lån från allsvenska storklubben AIK. Avtalet sträcker sig fram till den 15 juli, vilket är på onsdag då KF ska möta Örebro Syrianska på hemmaplan.

– Vi har haft en dialog med AIK den senaste veckan och båda parter är positiva till att förlänga låneavtalet året ut. Än så länge vet vi inte vad som kommer hända men jag hoppas att det löser sig, säger Pettersson som hade ett snack med huvudpersonen under måndagen.

– Han är också positivt inställd men än så länge är vi inte överens om något.

Den U17-landslagsmeriterade kantspringaren fick en tuff start i Karlstad där han redan under försäsongen drogs med skade- och sjukdomsbesvär.

Mushitu missade även den senaste matchen mot Team TG på grund av sjukdom, men Karlstads sportgrupp har sett tillräckligt mycket för att vilja behålla framtidslöftet.

– Även fast han bara hunnit spela tre matcher så har han ändå varit bra. Vi vill fortsätta se honom under hösten. Oavsett om han stannar eller inte så kommer han vara tillgänglig till matchen på onsdag, om tränarna tar ut honom.

Ska värva offensivt

Den 29 juli öppnar transferfönstret och då hoppas Daniel Pettersson kunna fylla på truppen med offensiv spets efter att Bilos Yonakhir lämnat klubben på grund av jobbsituationen.

Med tanke på att även Oskar Alvers blir borta upp emot sex veckor så kan KF få ge sig ut på dubbel värvningsjakt.

– Det är en- eller två spelare som ska in, beroende på vad det finns för spelartyper där ute. Det är ett svårare fönster än vanligt i dessa coronatider så det finns inte jättemycket spelare att välja mellan.

Vad letar ni efter?

– Det som ska in är en offensiv spelare. Vi kollar både i Sverige, på lån från högre serier, och även utomlands. Vi har en dialog med några klubbar i Sverige men avvaktar till fönstret öppnar.

Karlstad Fotboll har fått en tuff start på division 1-säsongen och endast lyckats ta sex poäng på de sju inledande matcherna.

Värmlänningarna ligger på tolfte plats i tabellen.

– Vi är inte nöjda med inledningen. Från sportgruppens håll för vi en dialog med tränarna och spelarna för att stötta och hjälpa dem så mycket vi kan. Hur mycket man än vrider och vänder på det så är det ett helt nytt lag med tio nyförvärv i truppen. Spelmässigt har vi förtjänat att ha fler poäng, men vi behöver fortfarande se en förbättring.

Artikeltaggar

Daniel MushituDaniel PetterssonFotbollIF Karlstad Fotboll

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.