Hoppa till huvudinnehållet

Drömstart efter tuffa tiden: ”Glädjetårar”

Publicerad:
Govend Haidar under sin tid i Carlstad United 2019. Nu spelar han med AFC Eskilstuna i superettan.
Govend Haidar under sin tid i Carlstad United 2019. Nu spelar han med AFC Eskilstuna i superettan. Foto: Håkan Strandman

Han hoppade in i 82:a minuten och blev hjälte i 83:e. Govend Haidar har minst sagt fått en smakstart med Eskilstuna i superettan.

– Det har varit mentalt jobbigt vissa dagar, men ändå har jag gnuggat och gnuggat och väntat på att få en chans, säger han till VF-sporten.

Det har varit långa månader för Govend Haidar under stora delar av 2020. Den 26-årige anfallaren har gått klubblös sedan november.

Till slut ringde han själv upp AFC Eskilstuna och spelade till sig ett kontrakt. Resten är så att säga historia. Haidar, med förflutet i Carlstad United, Degerfors och Karlstad BK har nu ett avtal med Eskilstuna säsongen ut.

Och han kunde knappast ha fått en så mycket bättre start på sitt nya äventyr. Efter en halvtimmes inhopp i lördagens bortamatch mot Örgryte fick han en ny chans när han byttes in i 82:a minuten vid ställningen 2–2 i tisdagens hemmamöte med Jönköpings Södra.

Matchhjälte

I den 83:e rullade Govend Haidar in segermålet till 3–2 och säkrade Eskilstunas första vinst för säsongen i superettan.

– Det var riktigt skönt. Men jag hade någon sjuk känsla att jag kommer att göra mål den här matchen. Det spelade ingen roll hur många minuter jag skulle få för jag kommer få ett läge och jag kommer att sätta den, och det blev faktiskt så, berättar Haidar för VF-sporten.

– Jag hade sagt till många i laget att det här är dagen när jag kommer göra mål.

Hur var stämningen efter matchen?

– Det var ett jäkla tryck i omklädningsrummet. Axlarna blev liksom avslappnade på allihop, från tränarteam till spelare. Man vet att de har de i sig, det är bara att det inte har fungerat. Det har varit lite otur med coronafall, skador här och där, men nu ser det mycket ljusare ut. Nu är det också en konkurrenssituation bland spelarna.

Det blev minst sagt en känslofylld kväll för Govend Haidar.

– Det var faktiskt några glädjetårar jag fällde i omklädningsrummet om jag ska vara ärlig. Det var en lättnad för mig också. Jag har inte tränat så här hårt själv under så lång tid.

– Det har varit mentalt jobbigt vissa dagar men ändå har jag gnuggat och gnuggat och väntat på att få en chans. Nu fick jag den och jag tog den. Så nu är det bara att se framåt och köra på. Ta lärdom av det, att man ska träna hårt och tro på sig själv.

Govend Haidar har även spelat i Karlstad BK.
Govend Haidar har även spelat i Karlstad BK. Foto: Mikael Lindblom

Hårdträning väntar

Med en så lång period utan klubbadress och matcher vet Haidar att det är mycket arbete som återstår.

– Jag är inte redo fysiskt ännu så de håller på att tränar med mig hårt här och försöker få mig i så bra fysisk form som möjligt. Men det lär nog ta några veckor till

– Jag känner att jag har nivån i mig. Så det är mer det fysiska att jag blir lite tröttare än de andra. Det är inte konstigt med tanke på att jag inte har tränat på den här nivån i snart sju månader.

Du gjorde fem mål för Degerfors i superettan 2016, kan du slå det nu?

– Vi får se. Håller jag i den här inhoppstatistiken tror jag att det blir rekord, säger han med ett skratt.

– Men jag ska bara träna på hårt nu och komma igång och vara i samma fas som de andra spelarna. Det är jag inte just nu som sagt.

Hur tänker du kring framtiden efter den här säsongen?

– Helt ärligt har jag inte tänkt på det. Just nu tänker jag bara på att få komma i bra slag och träna jättehårt. Det gäller bara att fortsätta på den vägen och göra det så bra som möjligt. Visa vad man går för och visa upp sig i superettan så får vi se.

– Går det bra med poäng och så kanske det ser ljusare ut i vinterfönstret (övergångar). Men man måste njuta också och ta vara på tiden här och nu.

Artikeltaggar

AFC EskilstunaCarlstad UnitedDegerfors IFFotbollGovend HaidarKarlstad BK

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.