Hoppa till huvudinnehållet

Konst på kuber under sommaren

Publicerad:
Reporter Morgan Schmidt
Morgan Schmidt
morgan.schmidt@vf.se
De vita kuberna kommer under veckan att fyllas med konstverk.
De vita kuberna kommer under veckan att fyllas med konstverk. Foto: Morgan Schmidt

Med start den här veckan kommer Karlstad att smyckas med konst på sex platser runt om i centrum. Det handlar om fyra konstnärer med lokal anknytning som ska fylla vita kuber med färg.

Konstprojektet, kallat Karlstad Streetart, började som en idé i våras, då Centrum Karlstad tillsammans med andra aktörer bestämdes sig för att man ville göra något särskilt för Karlstadsbor och besökare i sommar.

– Vi landade i att vi ville bidra med mer konst i Karlstad i stan och det har vi nu jobbat med att få till under våren. Det har varit extremt roligt och kreativt och det har funnits en enorm vilja att få göra någonting bra för staden, säger Åsa Eriksson, vd på Centrum Karlstad.

I nuläget består konstverken endast av vita kuber utplacerade på sex olika platser runt om i centrum, men med start på onsdag kommer dessa att fyllas med färg. Temat för utställningen är djuren och grönskan.

– Konstnärerna har själva fått tolka temat. Jag har sett skisserna och de är fantastiskt vackra, säger Åsa Eriksson.

Konstverken kommer att växa fram efterhand. Den första konstnären, Henrik Thåg, kommer att börja med kuben som står på Drottninggatan, sedan kommer Reobert Forsberg att måla kuben på Tingvall på torsdag och Hilma Nordén kommer under helgen att måla kuben på Stora Torget. Därefter kommer även Christoffer Sagie att fylla en kub.

– De kommer att måla på plats, så de som vill och har möjlighet får naturligtvis komma förbi och titta på hur konsten växer fram. Men man får beakta Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att hålla avstånd, poängterar Åsa Eriksson.

Konstutställningen pågår fram till och med vecka 40.

Artikeltaggar

Centrum KarlstadKarlstadNyheterNöje/KulturÅsa Eriksson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.