Hoppa till huvudinnehållet

Två häktade för Hagforsmisshandel

Publicerad:
Två personer häktades på söndagen
Två personer häktades på söndagen Foto: HP Skoglund

Två personer, en man och en kvinna, har nu häktats misstänkta för den grova misshandeln på en man i Hagfors i fredags. Enligt åklagaren är häktade bekanta med mannen sedan tidigare.

Tidigt på fredagsmorgonen kallades polis till området Gärdet i Hagfors där en man hittats skadad utomhus. Två personer, en 31-årig man och en 33-årig kvinna, greps misstänkta för grov misshandel. Polisen misstänker att en hammare användes.

På söndagen häktades de båda på sannolika skäl misstänkta för misshandel. Enligt åklagaren nekar de till brott.

– Misshandel har skett på gatan, det finns misstanke om att ett tillhygge använts. Det finns vittnesuppgifter men det är en hel del oklara omständigheter som gör att det inte är läge att kommentera närmare än så, säger Niclas Wargren.

Hammare användes vid grov misshandel i Hagfors

Den 16 juli ska ett åtal vara klart. Nu ska förhör göras och föremål ska analyseras, vilken typ av föremål det handlar om vill Niclas Wargren inte närmare kommentera.

Den skadade mannen är enligt åklagaren inte längre kvar på sjukhus. Han och de båda häktade ska ha känt till varandra sedan tidigare.

– De är bekanta med varandra, Niclas Wargren.

Artikeltaggar

Brott & blåljusNiclas Wargren

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.