Hoppa till huvudinnehållet

Hammare användes vid grov misshandel i Hagfors

Publicerad:
Reporter Sophia Jiglind
Sophia Jiglind
sophia.jiglind@vf.se
Vid 11-tiden på fredag förmiddag anlände polisens tekniker till bostadsområdet i Hagfors för att utreda en misstänkt grov misshandel.
Vid 11-tiden på fredag förmiddag anlände polisens tekniker till bostadsområdet i Hagfors för att utreda en misstänkt grov misshandel. Foto: HP Skoglund

Området Gärdet i Hagfors vaknade upp till fullt polispådrag efter att en man blivit grovt misshandlad med en hammare. Två personer, en 31-årig man och en 33-årig kvinna, har anhållits misstänkta för brottet.

– Jag vaknade i natt av ett jäkla oväsen, säger en granne som bevittnade hela insatsen.

Larmet gick ut till polisen i Värmland strax efter klockan 08 på fredagsmorgonen och flera patruller samt sjukvårdspersonal kallades till Gärdet i Hagfors.

En man hade hittats svårt skadad utomhus och han fördes till sjukhuset i Torsby för vård.

– Men han kommer överleva, säger Stefan Sundberg, stationsbefäl vid polisen i Värmland.

– Och han behövde inte åka ambulanshelikopter, säger Karl-Erik Ludvigsson, polis i yttre tjänst som befann sig på den misstänkta brottsplatsen under förmiddagen.

Totalt kallades tre polisbilar, varav en hundpatrull, två ambulanser och ambulanshelikopter till platsen. Initialt hanterade polisen brottet som misshandel (i alla fall utåt sett), men detta ändrades strax därpå.

– Vi utreder det nu som grov misshandel och har två gripna.

Polisens tekniker säkrar blodspår.
Polisens tekniker säkrar blodspår. Foto: HP Skoglund

Det rörde sig om en 33-årig kvinna, boendes på adressen, samt en 31-årig man. Polisen kunde även bekräfta att det ska ha använts en hammare under misshandeln och att slagen ska ha träffat mot huvudet.

Polisen spärrade av ett stort område kring den misstänkta brottsplatsen, alltifrån entrén till radhuset ut över hela baksidan, lekpark och fram till ett gathörn.

– Vi tar ofta till mer än vad som kanske behövs så vi har spärrat av från lägenheten och utåt, säger Karl-Erik Ludvigsson.

Foto: HP Skoglund

Vid 11-tiden anlände polisens tekniker och kunde direkt säkra flera blodspår som visade den skadade mannens flyktväg ut från radhuset och till en gatukorsning. En stor blodpöl på trottoaren vittnade om skadornas omfattning.

En granne som VF talar med berättar om att det varit stökigt i radhuset under natten.

– Jag vaknade i natt av ett jäkla oväsen. I morse när jag kom ut såg jag massor av poliser och en ambulanshelikopter som landade på gräsplätten här utanför, säger grannen.

Han berättar att polisen grep två personer och att man satte handfängsel på minst en av dem.

– Den tredje slussade de in i ambulansen. Det har varit problem här under lång tid så jag är inte förvånad över att det hände någonting nu.

Duon anhölls senare under dagen.

Foto: HP Skoglund
Foto: HP Skoglund
Foto: HP Skoglund

Texten uppdateras.

Artikeltaggar

BrottBrott & blåljusGärdetHagforsLars HedelinTorsby

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.