Hoppa till huvudinnehållet

Svenssons FBK-mask såld: ”Självklarhet att ställa upp”

Publicerad:
Markus Svensson i FBK och den mask som nu är såld till förmån för välgörenhet.
Markus Svensson i FBK och den mask som nu är såld till förmån för välgörenhet. Foto: Håkan Strandman

10 400 kronor. Markus Svensson skänkte sin målvaktsmask från FBK-tiden och drog in en rejäl summa till sjukvården.

– Jäkligt bra. Det var mer än vad jag kanske hade trott, säger han.

Det är Malmö-målvakten Oscar Alsenfelt och hans tränare Henning Sohlberg som tillsammans har startat initiativet ”Gör nått då!”. Det är med anledning av coronapandemin och målsättningen är att samla in pengar till sjukvården för att det ska räcka till att köpa en ny respirator.

"Jättekul"

Bland annat har det genomförts en auktion av målvaktsmasker från kända spelare. En av målvakterna som ställde upp och skänkte en mask till auktionen är den tidigare Färjestadsmålvakten Markus Svensson, 35 år.

– Det var Oscar Alsenfelt som kontaktade mig och frågade om jag var intresserad av att vara med där. Det kändes som en självklarhet att ställa upp. Det kändes jättekul att kunna vara med och bidra på något sätt när Oscar hörde av sig, berättar Svensson för VF-sporten.

– Vi får se hur det går, men alla sålda masker gav lite mer än vad de hade tänkt tror jag. Så förhoppningsvis ska det väl gå vägen.

Markus Svensson, som de två senaste säsongerna spelat i FBK men nu står utan kontrakt, skänkte sin mask från förra säsongen. När auktionen avslutats var det vinnande budet 10 400 kronor.

– Jäkligt bra. Det var mer än vad jag kanske hade trott så det var roligt.

Fler FBK-lirare

Den förre FBK-keepern Jonas ”Monstret” Gustavsson har också stöttat initiativet med en mask från sitt äventyr i Edmonton Oilers 2016/2017 och den såldes för 6 400 kronor.

Tidigare Färjestadsmålvakten Adam Werner gav bort en mask från sina säsonger i Björklöven och den drog in 3 600 kronor.

Ett urval av andra målvakter som medverkat är Adam Reideborn, Viktor Fasth, Joel Lassinanti och Tommy Salo.

– Totalt fick vi in strax över 100 000 kronor på maskauktionen, vilket är otroligt och ungefär vad vi hade budgeterat med, säger Henning Sohlberg till hockeysverige.se.

– Just nu är vi uppe i strax över 150 000 kronor. Sedan har vi padelturneringen i augusti. Vi hoppas kunna genomföra den på ett bra sätt ur corona-synpunkt. Det är en sportaktivitet, men vi kommer inte vara så många samtidigt i samma lokal och vi kommer se till att alla håller avstånd Sohlberg.

Artikeltaggar

Adam WernerFärjestad BKIshockeyJonas GustavssonMarkus Svensson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.