Om bilar, drivmedel och vad en ska välja

Krönikor
PUBLICERAD:
Laddhybrid, elhybrid, plug-in, el, bränsleceller eller ren och skär kärlek. Nja, det sistnämnda är än så länge inte ett alternativ, och med tanke på folks aggressioner i trafiken så är frågan om inte den sortens drivmedel är ganska verkningslös.

Jag snackar förstås om bilar och alla dessa nya sätt att driva dem på. Inspirerad av en ofta intervjuad kommunmänniskas elbilsinköp har vi dammat av den tidigare tanken på att byta ut vår andrabil till något... annat.

För vad är det man ska köra egentligen? Elen är nog utesluten än så länge, då får vi nog se till att skaffa ny kåk först med eget garage och egna anslutningar, och sådana är det verkligen brist på uppe på Leran.

Vi är lite inne på en hybrid. Oteknikern i mig förstår så mycket som att den drivs av en kombination av bensin/diesel och el, och även om en vill bort från det fossila ska det vara ett fullgott alternativ för den som inte kan köra på enbart ren el. Kruxet här tycks vara att det är rätt miljöovänligt att tillverka vrålåken, så frågan är vilken skillnad det gör i det stora hela. Uppsidan är att den å andra sidan ska lämpa sig bra för stadstrafik.

Det är mycket att klura på. Och då har vi inte ens börjat läsa in oss på att leasa...

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.