Hoppa till huvudinnehållet

Köpare drar sig ur – bowlinghallens framtid oviss

Publicerad:
Bowlinghallen i Hagfors är ute till försäljning och man hade en köpare på gång, men som på grund av bland annat tiden tog tillbaks sitt intresse.
Bowlinghallen i Hagfors är ute till försäljning och man hade en köpare på gång, men som på grund av bland annat tiden tog tillbaks sitt intresse. Foto: Daniel Olausson

Framtiden för bowlinghallen i Hagfors är återigen oviss.

Detta efter att de eventuella köparna dragit sig ur.

– Så nu ligger bowlingen tufft till igen, säger Joakim Biehl.

Hagforsbowlingen är räddad – men Joakim Biehl lämnarBK Bågen får akutstöd – 14 000 i månaden

Han har själv lämnat WB bowling, som formellt är det företag som de senaste 32 åren stått för driften i bowlinghallen, i ett försök att rädda verksamheten kvar i Hagfors.

En förutsättning är dock att man lyckas sälja den, och efter att det holländska par som varit intresserade nu dragit sig ur ser det ovisst ut på nytt.

Alternativet är att avveckla verksamheten, vilket i klartext innebär att alla inventarier som WB bowling äger säljs av, och dit vill inte Joakim Biehl.

Vad gör ni nu?

– Jag vet faktiskt inte. Det här var riktigt tufft, säger han.

Fortfarande till salu

Anläggningen ligger fortfarande ute till försäljning och det är det som fortsatt är huvudspåret. Ambitionen är också att öppna bowlinghallen i höst.

– I värsta fall får farsan öppna, säger Joakim Biehl och syftar på Werner som drivit hallen i merparten av de 32 åren.

Artikeltaggar

BowlingHagforsJoakim BiehlWB Bowling

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.