Hoppa till huvudinnehållet

Rekordstort pool-intresse i Värmland

Publicerad:
Många vill ha pool nu, menar Cecilia Kullstrand, återförsäljare i Karlstad.
Många vill ha pool nu, menar Cecilia Kullstrand, återförsäljare i Karlstad. Foto: Markus Schreiber

När utlandssemestrarna ställs in är det rusning till poolåterförsäljaren. Det menar både Svenska badbranschen och Cecilia Kullstrand, som jobbar på Folkpool i Karlstad. Hon vittnar om ett rekordstort intresse för att skaffa swimmingpool.

– Vi har säkert en dubblering i Värmland och Dalsland jämfört med tidigare år.

Lek och stoj, avkopplande simturer, turkost vatten och utlandsvibbar. Att bada i swimmingpool är en stor sommarfavorit för många, och när coronaviruset sätter stopp för många semesterresor kan man låta utlandet komma till Sverige – genom att skaffa egen pool.

– Vi har fullt upp att göra, och det är verkligen jättekul. Det hade börjat gå upp redan innan covid-19, sen det kom är det många som vill ha pool på grund av inställda semestrar, säger Cecilia Kullstrand.

Telefonen går varm hos Folkpool och många som vill bygga vill ha det allra vräkigaste. Ju större, desto bättre – men poolåterförsäljaren själv har några tips att ge:

– Många vill ha stora pooler med pooltak, men jag brukar säga att man ska ha en pool anpassad för tomten. Man ska ha altandäck och någonstans att ha utrustning, så det tar upp mycket plats.

Istället för USA-semester

En som valt att göra slag i saken är Johan Björkehed från Karlstad. När sommarens utlandssemester till Florida blev inställd, valde familjen att bygga pool på tomten istället.

– Nu när allt blev som det blev, och när man får hålla sig hemma, kände vi att då bygger vi pool. Vi hade tänkt på det innan, men inte planerat att göra det än på ett tag.

Johan Björkehed och hans familj valde att anlägga en pool när Floridaresan blev inställd.
Johan Björkehed och hans familj valde att anlägga en pool när Floridaresan blev inställd. Foto: HP Skoglund

På Johans Björkeheds tomt är den 3,5 m x 6,5 m stora poolen snart färdig. Det är endast en trappa, trall och lite småsnickerier kvar innan familjen kan ta sig ett första dopp.

– Nu när det har varit helt galet varmt vill man inte annat än att bada. Vi har tre pojkar som ser mycket fram emot att poolen blir klar.

Foto: HP Skoglund

Familjens budget för poolen, med alla kringkostnader, är cirka 300 000 kronor. En rejäl investering, med andra ord. Enligt Cecilia Kullstrand på Folkpool är det dock en produkt som man kan ha i många år.

– Ja, det är en produkt som man kan njuta av väldigt länge. Och jag har märkt att det är många som ringer på grund av inställda resor. För oss är det såklart jättekul. Alla vill bada – så är det, skrattar Cecilia Kullstrand.

Artikeltaggar

KarlstadNyheterVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.