• idag
  26 sep
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   1.8 mm
 • söndag
  27 sep
  20°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  28 sep
  18°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  29 sep
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  30 sep
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Mushroomhead - Glädjer säkert genrefansen

Skivor
PUBLICERAD:
"En tillräckligt spännande resa för att glädja fans av amerikansk alternativ metal."

Nu Metal

Mushroomhead

A Wonderful Life
(Napalm Records)

Med en estetik hämtad från skräckfilm och alternativa tecknade serier har Mushroomhead varit med och skapat den typ av tung och arg musik som kom att benämnas som ”Nu-Metal” då det begav sig. En genre där hiphop och tunga riff mixades till någonting nytt och där band som Korn och Slipknot kom att bli riktigt stora.

I skuggan av dessa mer profilerade orkestrar med liknande sound och image har Mushroomhead kämpat på under många år och ”A Wonderful Life” är bandets åttonde album sedan starten i början av nittiotalet. Det i dag daterade konceptet talar naturligtvis emot något högre betyg men rutinen bakom låtskrivande och sångarrangemang gör ändå detta ironiskt betitlade verk till en tillräckligt spännande resa för att glädja fans av amerikansk alternativ metal.

Emil Ahlman

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.