• tisdag
  29 sep
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  30 sep
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Milégé - Intressant afrojazz från Uganda

Skivor
PUBLICERAD:

"I den rootsbaserade afrojazzen är kampen mot de enorma inkomstklyftorna i landet det viktigaste budskapet."

[object Object],

Milégé

Afwoyo

(Naxos)

Jazzsaxofonisten Manu Dibango, koragiganten Mory Kanté och Tony Allen, den mästerlige trumslagaren från Nigeria som nyligen gått bort lämnar ett stort tomrum efter sig, inte bara i Afrika, utan i hela den internationella musikvärlden. Nu finns dock vissa tecken på återhämtning. Noukillas reggaeinspirerade seggae från Maurituis är ett. Ett annat kenyanske Fadhile Itulyas afromix och framför allt suveräna Londonbaserade afrojazzgruppen Awale Jant Band.

Unga, talangfulla Milégé från Uganda, ett land som än i dag bär spår av 1970-talets diktator Idi Amin, är en grupp som ingjuter framtidstro med sitt aktuella album ”Afwoyo”. I den rootsbaserade afrojazzen är kampen mot de enorma inkomstklyftorna i landet det viktigaste budskapet.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.