Hoppa till huvudinnehållet

Stenbergs två första mål i Superettan

Publicerad:
John Stenberg gjorde två mål för Dalkurd i Superettan på tisdagskvällen. Här syns han i Carlstad United 2017.
John Stenberg gjorde två mål för Dalkurd i Superettan på tisdagskvällen. Här syns han i Carlstad United 2017. Foto: Håkan Strandman

John Stenberg gjorde succé redan i andra matchen i sitt nya lag.

Han blev tvåmålsskytt när Dalkurd vann med 5–0 över coronadrabbade Eskilstuna i Superettan.

– Riktigt skönt, säger Stenberg.

27-åringen spelade i Karlstad från 2015 till 2019, först United och sedan KBK, men gick till Dalkurd en serie högre upp till den här säsongen. Första matchen mot Akropolis borta slutade 0–0, men i hemmapremiären på Studenternas i Uppsala på tisdagskvällen blev det en riktig urladdning mot ACF Eskilstuna, som brandskattats av covid-19. Man fick ta från U19 för att få ihop ett lag.

Stenberg visade vägen för Dalkurd med 1–0 i fjärde minuten och 2–0 i den 35:e. Båda på nick efter hörna.

– Det var inte i går jag gjorde mål, så det är jättekul, säger mittbacken efter sina första mål i laget och i Superettan.

– Två fina mål dessutom, konstaterar tränaren Paul Olausson, som tränade KBK 2015–2017 och fortfarande bor i Karlstad med familjen.

Dalkurd är ett riktigt Karlstadnäste, med dessutom KBK:s tidigare sportchef Gazmend Bahtiri, på samma position, samt spelarna Johan Falkmar, tidigare KBK, och John Junior Igbarumah, som spelat i Carlstad United.

Olausson är mycket nöjd med John Stenbergs insats.

– Han gjorde en jättebra match, utan tvekan en av planens bästa aktörer. Han har sett bra ut sen han kom så han blir nyttig för oss.

Nickmål, är det en specialitet?

– Nej, det vill jag inte påstå, det var några år sedan jag gjorde mål senast. Det är mer att vi tränat hårt på det och fick till det, säger Stenberg.

Två mål i en och samma match är en riktig raritet för Stenberg.

– Jag blev påmind i en intervju efter matchen att det var 2014 i Åmål, så det var ett tag sen.

Trivs du i Dalkurd?

– Ja, jag trivs jättebra här uppe, säger John Stenberg.

Nästa uppgift är Sundsvall borta på lördag.

Artikeltaggar

Carlstad UnitedDalkurds FFFotbollJohn StenbergKarlstad BKSuperettan

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.