Hoppa till huvudinnehållet

Åklagaren om misstänkta campingmordet: "Han har inte haft uppsåt att döda"

Publicerad:
Åklagare Rebecca Hällgren vid åklagarkammaren i Karlstad leder förundersökningen mot den misstänkte mannen.
Åklagare Rebecca Hällgren vid åklagarkammaren i Karlstad leder förundersökningen mot den misstänkte mannen. Foto: VF/NWT

Utredningen kring det misstänkta mordet i Kil går vidare – och den misstänkte mannen har lämnat en berättelse.

Mordmisstänkt nekar till brott: ”Inte haft något uppsåt”Man anhållen misstänkt för mord i Kil – jämnårig kvinna hittad död

Den man som misstänks för att natten mot måndagen ha mördat sin hustru på en camping i Kil förnekar mord, enligt åklagare Rebecca Hällgren.

– Han förnekar mord och uppger att han inte har haft uppsåt att döda henne.

Polisen larmades till campingen 01.11 på natten mot måndagen. På plats hittade man den livlösa kvinnan och trots återupplivningsförsök kunde man bara konstatera att hon var död. Mannen greps på plats och anhölls under måndagsförmiddagen på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Han har hörts med sin försvarare närvarande och han har fått lämna sin version om vad som har hänt, säger Rebecca Hällgren.

Inte heller mannens advokat går närmare in på vad mannen har sagt i förhör.

– Nej, jag går inte in närmare på det i detta läge. Vi vet inte heller vad orsaken till dödsfallet är ännu. Han mår inte alls bra, sa advokat Mats Hellman till VF på tisdagen.

Mannen ska begäras häktad senast på torsdag – innan dess hoppas åklagaren få svar på de tekniska undersökningarna som gjordes under måndagen.

– Vi har inte fått svaren där än och vi väntar på att obduktionen ska genomföras inom de närmaste dagarna. Sen dröjer det innan vi får några fullständiga utlåtanden, säger Rebecca Hällgren.

Den misstänkte mannen är inte känd av polisen sedan tidigare och är så vitt VF erfar ostraffad.

Artikeltaggar

Brott & blåljusKilMord

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.