• idag
  15 aug
  27°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  16 aug
  27°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  17 aug
  27°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  18 aug
  27°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  19 aug
  24°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Blir moskén ett hus för alla?

Ledare
PUBLICERAD:
Här ska moskén byggas på Rud. Nu är bygglovet klart.
Foto: Mikael Lindblom
En oenig stadsbyggnadsnämnd i Karlstad gav bygglov till det omstridda moskébygget på Rud. Men det var inte risken för radikalisering eller utländsk finansiering som gjorde att M, KD och SD röstade nej till bygglovet.

Nej, det var en så trivial fråga som antalet parkeringsplatser som låg bakom deras nej. De tre konservativa partierna invänder mot att det bara finns knappt 20 p-platser vid det planerade moskébygget och att p-frågan ska lösas med hjälp av närbelägna Nobelgymnasiet.

Islamiska kulturföreningens ordförande Rauf Ahmadi jublar. Nu är markupplåtelseavtalet och bygglovet klart, även om det troligen kommer att överklagas. Sedan återstår ”bara” finansieringen. Han lovar att vara öppen med vilka som ska betala bygget och det är klokt och nödvändigt.

Han säger också att moskén ska vara ett hus för alla. Vi får hoppas att det blir så, men då får inte de ansvariga ta dit fundamentalistiska predikanter som ser ner på kvinnor, andra religioner eller olika riktningar inom islam. Öppenhet och tolerans bör gälla. I religionsfrihetens namn.

Detta är en ledarartikel som uttrycker Värmlands Folkblads politiska linje, vilken delar arbetarrörelsens värderingar och är oberoende socialdemokratisk.