Hoppa till huvudinnehållet

BK Bågen får akutstöd – 14 000 i månaden

Publicerad:
Bowlinghallen ser ut att bli kvar i Hagfors och nu får BK Bågen ett akutstöd på 14 000 kronor i månaden från kommunen.
Bowlinghallen ser ut att bli kvar i Hagfors och nu får BK Bågen ett akutstöd på 14 000 kronor i månaden från kommunen. Foto: Daniel Olausson

BK Bågen får ett akutstöd på 14 000 kronor per månad fram tills badhusrenoveringen är färdig.

Det beslutade kommunstyrelsen på måndagen.

Hagforsbowlingen är räddad – men Joakim Biehl lämnarBowlinghallen till salu – för 1,5 miljonerEfter 32 år i familjens regi – nu säljs bowlinghallen

Ett tufft år då badhuset varit stängt för renovering blev outhärdligt när dessutom coronapandemin slog till och eliminerade de sista möjligheterna till intäkter för WB bowling i Hagfors.

Med det som bakgrund beslutade kommunstyrelsen om ett akutstöd till föreningen på 14 000 kronor i månaden de månader som bowlingverksamhet bedrivs och fram till dess att badhusrenoveringen är färdig.

– Det här gör vi för att rädda bowlingen i Hagfors, säger oppositionsrådet Tomas Pettersson (S).

– Det är en förening som är kopplad till skolan så det är jätteviktigt för kommunen att bowlingen är kvar. Det är diskussioner med företaget som lett fram till det här och en stor del av det kommer säkert att landa där i slutändan, men då förutsätter det att bowlingen har bowlingverksamhet, så det är till det som pengarna ska gå till.

Enig kommunstyrelse

Samtliga partier i kommunstyrelsen stod bakom stödet som alltså kommer variera i storlek beroende på hur lång tid renoveringen av badhuset tar.

– Det jag tycker är viktigt att poängtera är att vi har ambitioner om att bowlingen ska bli NIU, säger kommunalrådet Jens Fischer (OR) och syftar då på målet att få ett nationellt intag till bowlinggymnasiet.

– Sedan vet vi också att det bowlingen engagerar många äldre och att det är en social aktivitet.

Stödet hade i sig inte utgjort någon skillnad för Joakim Biehls situation som hallägare, men han tror att det kan vara avgörande när det kommer till att hitta en ny köpare till bowlinghallen.
Stödet hade i sig inte utgjort någon skillnad för Joakim Biehls situation som hallägare, men han tror att det kan vara avgörande när det kommer till att hitta en ny köpare till bowlinghallen. Foto: Daniel Olausson

Joakim Biehl, som slutat som hallföreståndare till följd av det kritiska ekonomiska läget, finns kvar i klubben och ser hoppfullt på möjligheterna att få bowlinghallen såld.

Men för hans egen del gör akutstödet varken till eller från.

– För mig är det för sent. Men för nya ägarna kan det vara sista pusselbiten för att våga köpa, säger han.

Artikeltaggar

BK BågenBowlingHagforsJens FischerJoakim BiehlTomas PetterssonWB Bowling

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.