Hoppa till huvudinnehållet

Branäs satsar inför nästa säsong

Publicerad:
Reporter Morgan Schmidt
Morgan Schmidt
morgan.schmidt@vf.se
Området som heter Mattesdalen kommer att utökas med nya backar och ett område som lämpar sig bra för yngre barn.
Området som heter Mattesdalen kommer att utökas med nya backar och ett område som lämpar sig bra för yngre barn. Foto: Daniel Olausson

Årets skidsäsong fick ett abrupt slut när coronasmittan svepte in över landet. Men nu blickar Branäsgruppen framåt mot nästa säsong, med nya satsningar.

– Det blir roligt att kunna erbjuda någonting nytt, säger Anders Kjällström, vd på Branäsgruppen.

Med tanke på hur vårsäsongen slutade så skulle Branäsgruppen kanske inte ha gjort någon satsning inför den kommande säsongen. Avbräcket blev stort och kännbart, konstaterar Anders Kjällström.

– Vi gick ju mot en rekordsäsong, sedan kom corona och med det avbokningarna. Redan från vecka tio började vi tappa och sedan var ju påsken också förlorad. Det där hade vi kunnat vara utan, säger han.

Men även om avslutning blev tuff så blir det en satsning framåt.

– Det var planer som redan var igång sedan länge, annars hade vi nog fått dra i handbromsen, säger Anders Kjällström.

Så vad består då planerna i? Jo, inte minst en helt ny nedfart och en lift i området som heter Mattesdalen, som ligger strax söder om byn och som häromåret fick en ny sittlift. Där finns också sedan tidigare en funpark och ett par olika röd-blå nedfarter.

– Det är ett populärt område som vi ser stor potential i. Vi bygger nu ut med en grön-blå nedfart, en släplift, pulkabacke, en nybörjarbacke med ett rullband och mer åkyta totalt. Så det blir en familjesatsning i det området, säger Anders Kjällström.

I anslutning till området kommer det även att byggas mer boende för besökare.

Artikeltaggar

Anders KjällströmBranäsBranäsgruppenNyheter

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.