Hoppa till huvudinnehållet

Poängkungen uppges klar för Mariestad – Grums dementerar: "Har kontrakt med oss"

Publicerad:
Pelle Hedlund har skrivit på ett kontrakt med Mariestad i hockeyettan. Grums hävdar dock att Hedlund har ett gällande kontrakt.
Pelle Hedlund har skrivit på ett kontrakt med Mariestad i hockeyettan. Grums hävdar dock att Hedlund har ett gällande kontrakt. Foto: Helena Karlsson

Grums poängkung Pelle Hedlund har skrivit på ett ettårskontrakt med Mariestad.

Men kontraktet gäller inte hävdar Grums då Hedlund ska ha ett gällande kontrakt med Grums.

– Han har kontrakt med oss, säger Grums ordförande Anders Lundqvist.

Pelle Hedlund gjorde stor succé säsongen som gick och fick chansen i hockeyallsvenskan med Karlskrona och Bik Karlskoga. När det stod klart att Hedlund inte skulle bli kvar i Bik Karlskoga skrev han på ett kontrakt, som inte offentliggjordes med Grums. I kontraktet står, enligt ordföranden Anders Lundqvist, att Hedlund får lämna för hockeyallsvenskan. Men på tisdagskvällen presenterade konkurrenten Mariestad Bois Hedlund som klar för klubben.

– Han har ett kontrakt med oss och det går inte att byta klubb hur som helst. Då måste föreningarna komma överens och det är Mariestad inte visat något intresse av. I stället går de ut och säger att han är klar.

Grums hade tänkt att presentera Hedlund som klar för nästa säsong i dagarna. Det var då klubben fick reda på att Hedlund skulle ha skrivit på för Mariestad.

– Vi skulle offentliggöra att Pelle skulle spela hos oss. Efter att vi fick reda på det här så har vi pratat med Mariestad och sagt om han ska spela i Mariestad så ska de betala en övergångssumma för honom. Endera gör de rätt för sig med övergångssumma eller så spelar han med oss. Det är enda vägarna.

Anders Lundqvist är starkt kritisk till hur Mariestad har hanterat frågan.

– Det är föreningen som är motparten här och har ansvaret. De kan inte bara ta över en spelare hur som helst. Hur skulle det se ut?

Han menar nu att bollen ligger hos Mariestad.

– Vi har inte sett något konkret förslag ännu. Vi hoppas såklart fortfarande på att Pelle ska spela med oss, det vore roligast. Sedan får vi se helt enkelt. Det är bara juni nu och vi har ingen brådska, det är långt till hockeysäsongen börjar och vi har rätten på vår sida, säger han.

Mariestad Bois sportansvarige Carl Johansson menar att han inte kände till att Hedlund ska ha haft ett gällande kontrakt.

– En olycklig kommunikationsmiss. Men nu är vi där vi är och Pelle vill inget hellre än att spela för oss. Jag har velat ha Pelle i laget i över en månad. Att han inte skulle kunna gå till oss, är inget som jag har sett i något avtal.

Var Hedlund kommer att spela återstår nu att se.

– Vi får prata med varandra och det är en olycklig situation. Hur det löser sig får vi se, och vi vill inte att någon spelare ska hamna i kläm i den här situationen, säger Johansson.

Artikeltaggar

IshockeyPelle Hedlund

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.